Cargo-Partner Expeditii SRL Cargo-Partner Expeditii SRL

145 reviews

Tel / Fax: 021 408 2468 Site: www.cargo-partner.com

Cum a ajuns cargo-partner să aibă o cifră de afaceri de 79 milioane de euro

04.10.2022

Compania Cargo Partner Expediţii, filiala lo­cală a grupului austriac cu acelaşi nume, care fur­nizează servicii de transport rutier, feroviar, ma­ri­tim şi aerian, ţinteşte afaceri de 95 de milioane de euro anul acesta, faţă de 79 mil. euro anul tre­cut, potrivit oficialilor companiei şi datelor publice.

„Estimăm o cifră de afaceri de 95 mil. euro pentru 2022. Prima jumătate a anului a fost una bună, cu multe oportunităţi, dar şi cu provocări. Clienţii deserviţi de Cargo-Partner sunt variaţi, fac parte din sectoarele importante ale econo­miei: automotive, high-tech, retail, fashion, ali­mentar, farma“, a declarat pentru ZF Cosmin Bradea, managing director al companiei.

Grupul austriac din care face parte are ca tar­get ca până în 2025 să ajungă la o cifră de afaceri de 2 miliarde euro, potrivit lui.

„În România, ne dorim să dezvoltăm toate serviciile pe care le avem în portofoliu şi anume transporturi aeriene, maritime, feroviare şi ruti­ere, plus depozitare şi distribuţie. Piaţa pe care activăm este una dinamică, fiind influenţată de factori interni şi externi, precum situaţia din Ucrai­na, inflaţia, creşterea preţurilor utilităţilor, fluctuaţia preţurilor carburanţilor, dar şi a ratelor de navlu“. Anul trecut, compania Cargo Partner Expe­diţii a avut o cifră de afaceri de 383 milioane de lei (79 mil. euro) şi profit net de 12 milioane de lei, faţă de afaceri de 224 milioane de lei anul anterior şi profit net de 5 milioane de lei, arată datele de la mfinante.ro. Compania avea 241 de angajaţi anul trecut.

„Creşterea noastră s-a ac­ce­lerat în ultimii 5 ani, printre motive numărându-se dezvoltarea so­luţiilor oferite pe piaţa trans­por­turilor aeriene în re­gim de urgenţă, spălarea de am­ba­laje pentru in­dustria automotive şi nu numai, logistică pen­tru e-commerce, precum şi transpor­turi feroviare consolidate“, a mai adăugat Cosmin Bradea.

Pe piaţa locală de transport rutier de mărfuri activau în total 40.528 de firme anul trecut, care aveau în total 144.000 de angajaţi, arată datele de la ONRC.

Datele de la ONRC arată că toate companiile care activează pe piaţa de transport rutier de marfă aveau afaceri totale de 54,6 miliarde de lei (11 miliarde de euro) anul trecut, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior. Deşi cifra de afaceri a fost în creştere, numărul de firme s-a redus anul trecut la 40.528 de companii, arată aceiaşi sursă.

Provocările principale pe această piaţă rămân creşterea preţului combustibilului, lipsa şoferilor şi întârzierile cu care sunt livrate camioanele din cauza crizei cipurilor.

Cei mai mari 20 de transportatori rutieri de marfă au raportat anul trecut afaceri totale de 5,2 miliarde de lei (1,07 miliarde de euro), în creştere cu 16,8% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Registrul Comerţului şi calculelor ZF. Companiile adunau aproape 8.500 de angajaţi anul trecut, faţă de 8.900 de salariaţi cu un an în urmă, mai arată datele de la ONRC.

sursa: Ziarul Financiar