Cargo-Partner Expeditii SRL Cargo-Partner Expeditii SRL
Cargo-Partner Expeditii SRL

Cargo-Partner Expeditii SRL

145 reviews

Tel / Fax: 021 408 2468 Site: www.cargo-partner.com

Lidership prin "Horse Eye"

03.10.2022

Pe locuri, fiți gata, leadership! Acesta este motto-ul care s-ar fi potrivit trainigu-ului de leadership “Horse Eye”, de la Centrul de Echitație EQUESTRIA, București, susținut vara asta, pe data de 21 iulie.

Lidership prin "Horse Eye"

Cine a zis ca e ușor să fii lider va trebui să se gândească de două ori la acest lucru. Și asta o arată chiar… caii. Da, interacțiunea dintre cai și oameni este mai aproape decât ne-am aștepta de abilitățile pe care un bun manager ar trebui să le posede.

Caii nu sunt doar niște animale maiestoase și extrem de inteligente, ci sunt și o metaforă pentru ceea ce va trebui să înfrunte un lider în cariera sa. Dacă poți face un cal să te urmeze printre obstacole, atunci cu siguranță ești pe drumul cel bun în ceea ce privește dobândirea aptitudinilor pe care le deține un conducator.

Aristotel a spus în “Etica Nicomahică”  că dacă vrei să fii un om virtuos, trebuie să practici virtutea. Deci, dacă vrei sa fii un manager cu adevărat bun, trebuie să iți asumi riscuri și să începi să “te arunci” în situațiile pe care un lider le va întâmpina. Și, cine s-ar fi așteptat?, caii chiar pot fi niște profesori excelenți pentru această lecție.

Poziția pe care o abordezi față de cal reprezintă un model de conducere a unei echipe. Calărețul care preia frâiele și merge în fața calului va genera un sentiment de siguranță, deși poziția ar putea fi mult prea rigidă, ceea ce poate produce multe… dezaprobări. În lateral, poziția creează un sentiment puternic de egalitate,  dar direcția de mers este incertă.  Poziția din spatele calului te lasă să vezi drumul din față, iar traiectoria se poate corecta cu ușurintă dacă lucrurile merg în direcția bună, însă asta îi oferă mai multă putere acestuia – deci se poate instala haosul rapid dacă situația în care te afli nu e tocmai una dezirabilă.

Noi, la cargo-partner, credem că fiecare dintre cele trei modele de gestionare pentru un colectiv trebuie combinate, în funcție de context. Tu ce părere ai? De unde ai alege să conduci o echipă: din față, din lateral sau din spate?