Recent, am avut plăcerea de a găzdui o vizită specială la sediul nostru din Iași, unde am primit elevii clasei a 10-a de la Liceul Grigore Moisil. Această experiență a fost o oportunitate extraordinară pentru tinerii pasionați de tehnologie să descopere ce înseamnă o carieră în domeniul IT și cum pot ajunge să profeseze în domeniu.
Colega noastră, Corina Covasnianu, HR Business Partner, le-a prezentat elevilor profilul profesionistului în domeniul IT, ce abilități au nevoie să dobândească pentru a avea o carieră de succes, dar și câteva detalii despre compania noastră.
Pentru ca vizita să fie cât mai interesantă și interactivă, evenimentul a continuat cu o sesiune de “Living library” alături de colegii noștri, prin intermediul căreia tinerii au aflat informații valoroase de la cei care deja lucrează în domeniu. Colegii noștri le-au împărtășit din experiențele lor, oferindu-le sfaturi utile și inspirație pentru viitor. “Ne-am dorit să creăm un cadru interactiv pentru elevi, să poată adresa întrebări fără rețineri și, în același timp, să poată afla cât mai multe despre o diversitate mai mare de joburi din domeniu. Există această impresie că în IT poți fi doar programator, deci doar scrii cod toată ziua. Au fost surprinși elevii să afle că de fapt IT înseamnă mult mai mult decât a scrie cod și asta a fost posibil datorită colegilor noștri care au acceptat invitația de a fi cărți vii. Am invitat colegi din roluri de delivery director, delivery manager, arhitect, QA, project manager.” a spus Anca Gilca-Cazacu, Learning & Development Specialist Cognizant România.
Suntem încântați că am putut să le oferim această experiență și le urăm mult succes în drumul lor către o carieră de succes în IT! Îi așteptăm să fie colegii noștri!