E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

3.73

327 reviews

O nouă campanie de suflet : Celebrăm naționalitățile diverse și poveștile unice ale colegilor noștri!

20.06.2024

 

Cu entuziasm, vă invităm să urmăriți campania noastră de celebrare a diversității - "Naționalități diverse, povești unice!" În cadrul acestei inițiative, ne propunem să evidențiem și să sărbătorim bogăția culturală și experiențele a celor peste 7000 de colegi, proveniți din 10 naționalități diferite, pe lângă cea română. 

Marcăm începutul acestei călătorii captivante și inspiraționale, odată cu Celebrate Diversity Weeks at E.ON săptămâna special dedicată celebrării diversității la nivel de grup. Odată cu această ocazie în România lansăm campania Naționalități diverse, povești unice!" și ne propunem ca timp de mai multe luni să evidențiem și să promovăm valorile noastre organizaționale referitoare la diversitate și incluziune. Astfel, la fiecare 2 saptămâni, vom explora și sărbători împreună naționalitățile unice și povestile fascinante ale colegilor noștri. 

Știai că în companiile E.ON din România peste 230 de colegi au 10 naționalități diferite? Această cifră nu reprezintă doar o statistică, ci reflectă angajamentul nostru profund față de crearea și menținerea unei culturi organizaționale bazate pe respect reciproc, înțelegere și colaborare.

În fiecare birou, în fiecare departament și în fiecare echipă, găsim o panoramă diversă de identități și experiențe care aduc cu acestea nu doar naționalități diferite ci și povești unice, un set distinct de valori, tradiții și perspective. Prin intermediul acestei campanii, ne-am propus să amplificăm aceste voci și să împărtășim poveștile captivante și inspiraționale ale colegilor noștri.

Prima poveste este a colegei noastre Katarzyna, de naționalitate poloneză

Vom descoperi prima poveste frumoasă a colegei noastre de naționalitate poloneză care de 10 ani ne este alături la E.ON Business Services Cluj. Katarzyna Lidia Miron ocupă în prezent poziția de Expert Contabilitatea Operațiunilor de Leasing, fiind o persoană plină de viață și curaj. Haideți să îi aflăm povestea impresionantă.

" In vara anului 2012 m-am întâlnit cu fostul iubit și actualul meu soț în Statele Unite în timpul programului Work&Travel. M-am mutat din Wroclaw Polonia în Cluj Napoca în septembrie 2013 și din octombrie am început să lucrez la EBS Cluj în departamentul Accounts Payable. M-am bucurat să găsesc atât de repede un loc de muncă în domeniul meu (am terminat program „Master Studies in Finance“ la Universitate Economică din Wroclaw) la o companie multinațională unde cunoștințele limbii române nu au fost necesare. Atunci când m-am mutat nu știam deloc limba română. Între timp am facut parte din echipa General Ledger, iar acum sunt în echipa de Lease Accounting.

Adaptarea la viața și cultura din România nu a fost lipsită de provocări, însă Katarzyna a învățat să depășească obstacolele cu încredere și hotărâre.

Ai întâmpinat vreo provocare sau dificultate în adaptarea la viața și cultura din România? Dacă da, cum ai gestionat aceste situații?

"Limba română a fost o provocare," recunoaște ea, " m-au ajutat cunoștințele mele de bază a limbii italiene și cel mai mult m-a ajutat contactul zilnic cu colegii de la birou”. Totodată, ea declară în mod sincer, referitor la adaptarea la viața din România, că “Vinete, mămăligă, jumeri – nu sunt pentru mine. Hiper trafic pentru că vin studenții – “Studenții au mașini?!” Nunți – “Gata cu concediul, avem x nunți anul acesta”. 

Cu privire la mediul de lucru la EBS Cluj, Katarzyna vorbește cu recunoștință. "m-am simțit intotdeauna bine, “inclusa”, de la bun inceput vorbeau cu mine sau în preajma mea în engleză, am facut parte din echipă de la început. Cred ca avem o cultură foarte asemănăoare – polonezii și românii. Un punct forte este că la EBS Cluj, toate procedurile, informațiile și anunțurile sunt scrise și în limba engleză." Cu o parte dintre ei încă păstrează o relație apropiată, chiar dacă între timp a schimbat departamentul în cadrul EBS Cluj - Anamaria, Adina, Eugen, Maria 😊. 

Ai vreun sfat sau sugestie pentru ceilalți angajați care s-ar putea confrunta cu aceleași provocări sau experiențe în adaptarea la viața și munca în România?

Pentru ceilalți angajați care s-ar putea confrunta cu aceleași provocări, Katarzyna oferă un sfat simplu: “încercați să vă bucurați cât mai mult posibil de natura României, care este de-a dreptul minunată!

Dacă ar fi să transmiți acum un mesaj scurt care te definește și care ar putea să fie văzut de către toată lumea, care ar fi acela?

"Este important să iei lucrurile așa cum sunt într-o țară și să încerci să te adaptezi la stilul de viață local (mai greu cu mămăliga și slănina afumată). Cu siguranță oriunde te-ai muta, exista lucruri bune și rele, iar în România, în ultimii 10 ani foarte multe lucruri s-au schimbat în bine și foarte bine!"  

Povestea lui Katarzyna Lidia Miron este un exemplu remarcabil al puterii de adaptare și reziliență, demonstrând că cu încredere și perseverență, orice vis poate deveni realitate. Prin aceste povești autentice și sincere, ne propunem să consolidăm un mediu de lucru în care fiecare individ se simte acceptat, valorizat și parte integrantă a comunității noastre. Să sărbătorim împreună naționalitățile noastre diverse și să construim un viitor mai luminos și mai incluziv pentru noi toți.