Valoris Center Valoris Center
Valoris Center

Valoris Center

3.02

443 reviews

Tel.: 021.529.9929
Site: www.valoris.ro

5 sfaturi despre cum sa scrii un CV care sa nu treaca neobservat

25.08.2021

Poate ca ti se pare destul de simplu sa scrii un CV, dar stiai ca, in medie, un recruiter se uita peste un astfel de document doar cateva secunde? Este foarte important sa stii cum sa te faci remarcat, de aceea CV-ul tau trebuie sa fie cat mai bine redactat.

Obiectivul tau este sa iesi in evidenta, chiar daca nu ai experienta, iar CV-ul spune multe lucruri despre tine. Chiar daca esti o persoana priceputa si plina de talente, daca nu scoti in evidenta acest lucru, s-ar putea sa nu fii prima alegere a unui om de HR.

Noi am identificat cele mai importante aspecte pe care merita sa le mentionezi in CV ca sa iesi in evidenta, in fata angajatorilor:

  1. Considera activitatile extracurriculare ca fiind job-urile tale anterioare

Avem o veste buna! Chiar daca nu ai experienta, sa stii ca activitatile de tip voluntariat, afilierea la anumite asociatii, practica sau internship-urile iti vor aduce intotdeauna avantaje. Atunci cand mentionezi in CV aceste activitati, nu uita sa treci si sarcinile pe care le-ai indeplinit acolo, proiectele pe care le-ai gestionat sau rezultatele pe care le-ai obtinut. Aceste informatii vor ajuta specialistul HR sa isi dea seama de abilitatile tale.

Daca ai mai lucrat pana acum, descrie succint activitatile pe care le-ai desfasurat la locul anterior de munca si cateva detalii legate de evolutia ta profesionala pana in acest moment.

  1. Fii atent/a la modul de redactare

Este esential sa acorzi o importanta foarte mare modului in care scrii CV-ul. Acesta trebuie sa aiba un aspect simplu, placut si sa fie usor de citit. Ai grija sa nu existe greseli gramaticale, iar exprimarea sa fie cat mai clara si concisa. Neatentia la detalii te poate costa uneori. Noi iti sugeram sa ceri si o parere din exterior inainte de a-l trimite. Poti ruga un prieten sa iti citeasca CV-ul, pentru a vedea daca exista anumite greseli sau exprimari eronate, de care poate nu ti-ai dat seama.

De asemenea, ai grija la asezarea in pagina, deoarece un CV „dezordonat” poate descuraja pe oricine sa il mai citeasca.

  1. Concentreaza-ti atentia pe aptitudini si competente

Ofera cat mai multe detalii despre calitatile pe care le ai si despre cunostintele pe care le-ai dobandit de-a lungul anilor de studiu sau din experientele anterioare de munca. De asemenea, studiaza domeniul companiei pentru care aplici si citeste bine descrierea job-ului pentru care doresti sa trimiti CV-ul.

Identifica aptitudinile pe care le ai si care te-ar putea ajuta in desfasurarea activitatilor pentru acest loc de munca si nu ezita sa le mentionezi in cadrul CV-ului. Totodata, incearca sa evidentiezi si competentele dobandite in urma unor activitati pe care le-ai desfasurat sau proiecte in care ai fost implicat (coordonare, organizare, planificare etc).

Poti oferi si cateva detalii despre competente sau cunostinte dobandite in urma participarii la anumite cursuri sau webinarii. Include toate titlurile sau certificarile pe care le-ai obtinut in urma acestora.

  1. Simplitatea inspira profesionalism

Profesionalismul sta in detalii. Tocmai din acest motiv, fii cat mai concis/a si foloseste o adresa de e-mail profesionala, care sa contina numele si prenumele tau. Adresa pe care ai creat-o cand erai mai mic/a, ce contine formulari mai putin profesionale, poate face ca CV-ul tau sa para neserios. Evita sa incluzi mai multe fotografii cu tine si cu prieteni sau anumite materiale care nu ar fi de interes pentru angajator. Foloseste o poza profesionala cu chipul tau si renunta la filtre.

Nu uita sa te exprimi intr-un mod cat mai clar, dar politicos atunci cand trimiti CV-ul catre departamentul de recrutare. Fii cat mai natural/a in CV-ul tau si cu siguranta vei atrage atentia prin simplitate.

  1. Personalizeaza-ti CV-ul

Chiar daca nu ai experienta, poti scrie cateva informatii si despre hobby-urile si pasiunile tale, dar destul de succint. De asemenea, poti specifica ce apreciezi la un loc de munca, ce asteptari ai de la un job, ce iti place sa faci in cadrul unei echipe, dar si cateva informatii despre personalitatea ta. Scopul este de a face persoana care citeste CV-ul sa te cunoasca mai bine si sa isi faca o idee despre caracterul tau. Fii sincer/a intr-un mod profesionist!

Redactarea unui CV profesionist poate cere mult timp din partea ta si, chiar daca ai elementele de baza corecte, exista anumite detalii la care trebuie sa fii atent/a pentru a te face remarcat/a. Speram ca te-am ajutat cu aceste sfaturi, iar daca iti doresti sa faci un nou pas in cariera, trimite-ne CV-ul tau la adresa recrutare@valoris.ro.