5 unități de producție și 4 centre de inginerie în România
La Continental, de peste 150 de ani, schimbăm modul în care se deplasează lumea, făcând mobilitatea mai sigură, inteligentă, curată și accesibilă pentru toți. Prin crearea conexiunilor dintre oameni și destinațiile lor, tehnologiile noastre de ultimă oră și cultura organizațională conectează în același timp oameni și destine.
În România, Continental este prezent de 25 de ani, timp în care a investit peste 2.3 miliarde de euro în activităţile sale și ne mândrim cu faptul că în țara noastră sunt prezente toate cele 3 domenii de activitate: Automotive, Anvelope și ContiTech, cu 5 unităţi de producţie și 4 centre de inginerie în Carei, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.
Peste 20.300 #PeopleOfContinental
Realizările noastre sunt posibile datorită echipei noastre, peste 20.300 de #PeopleOfContinental care, cu profesionalism și pasiune, se implică în a crea soluții de mobilitate la standarde de excelență.
Susținem dezvoltarea educației
Una dintre direcțiile strategice ale companiei noastre este susținerea si dezvoltarea educației în România. De aceea, ne implicăm activ în formarea viitorilor profesioniști, printr-o gamă largă de activități în mediile pre-universitar și universitar.
Colegii noștri predau în cele mai prestigioase universități din țară, am pus bazele unor programe de licență și masterat, introducând materii adaptate pentru contextul actual din piața forței de muncă, oferim studenților programe de internship și practică de vară, organizăm și sponsorizăm evenimente dedicate studenților și absolvenților, toate acestea pentru ca viitoarele generații de profesioniști să fie cât mai bine pregătiți pentru nevoile reale din piața muncii.
De asemenea, Continental România este inițiator al reintroducerii educației profesionale în sistemul de învățământ. În cei 12 ani care au trecut de atunci, peste 700 de elevi au urmat stagii de practică în sediile Continental din Carei, Timișoara, Brașov și Sibiu, iar mulți dintre aceștia sunt angajați în fabricile sau centrele de inginerie ale companiei.
Suntem partener strategic de lunga durata pentru mediul academic din România de aproape 25 de ani, colaborare întărita recent și prin implicarea în Consorțiile Duale și învățământul universitar în sistem dual aferent.
În topul celor Mai Doriți Angajatori
Continental România este, în mod constant, în topul Celor Mai Doriți Angajatori din țara noastră, conform celor mai importante studii derulate de agenții recunoscute de employer branding, ocupând de mai mulți ani, consecutiv, locul 1 în industria Inginerie și adesea locul 1 în județele Iași, Sibiu și Timișoara.