Accesibilitate digitală

Declarație de accesibilitate web: Parțial accesibil

La Undelucram.ro, ne dedicăm să oferim un mediu digital accesibil pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru cei cu dizabilități vizibile sau invizibile. Ne asumăm angajamentul de a asigura accesibilitatea site-ului nostru, conform Standardului de Accesibilitate Digitală al Uniunii Europene (EN 301 549).
Accesibilitatea web este un aspect esențial al calității digitale și al incluziunii sociale, care presupune prezentarea paginilor web într-un mod compatibil cu nevoile persoanelor cu dizabilități și cu tehnologiile asistive folosite de toți utilizatorii de pe internet.
Această declarație subliniază eforturile noastre continue și rezultatele auditului realizat de Accessi+ în luna august 2024, în conformitate cu Standardul EN 301 549 de Accesibilitate Digitală al Uniunii Europene și metodologia de aplicare AACL.
Verificările sunt împărțite pe tematici care analizează imaginile, cadrele, culorile, elementele multimedia, tabelele, linkurile, scripturile, elementele obligatorii, structura, prezentarea, formularele, navigarea și utilizarea.

Mediul de testare și instrumentele alese pentru realizarea auditului de accesibilitate sunt:
-Sisteme de operare: Windows 10 22H2 și macOS 13.6
-Navigatoare web: WebKit (Safari), Mozilla (Firefox) și Chromium (Chrome, Opera GX)
-Cititoare de ecran: NVDA și VoiceOver
-Instrumente de afișare, căutare și analiză a codului integrate în navigatoare, WebAim, Assistant RGAA și W3C Validator

Eșantionul evaluat
Auditul a evaluat un eșantion reprezentativ de 21 de pagini din mediul de testare (staging) al ultimei actualizări pentru website la data auditului: 27/08/2024:
●Home
●Anunț job
●Articol blog angajator
●Galerie video angajator

Rezultatul evaluării
Conform rezultatelor și metodologiei de calcul, site-ul web este în conformitate parțială cu standardul EN 301 549 de accesibilitate digitală.
Din evaluarea paginilor din eșantion reiese o conformitate de 73,05% din criteriile aplicabile și o rată medie de conformitate a eșantionului de 73%.
Zone de îmbunătățire identificate
●Rezultatele auditului au permis identificarea zonelor de îmbunătățire pentru ameliorarea accesibilității. Printre provocările prioritare se numără următoarele: Ameliorarea etichetării câmpurilor de formulare
●Înlocuirea unor elemente de scriere HTML/CSS
●Ameliorarea alternativelor textuale la imagini
●Ameliorarea contrastului de culoare în unele zone de text, link-uri și butoane
●Ameliorarea sistemului de navigare în website
●Adaugarea de subtitrări CC

Dacă întâmpinați dificultăți în accesarea conținutului sau serviciilor noastre, vă încurajăm să contactați responsabilul site-ului web pentru asistență sau pentru a obține conținutul în alt format accesibil, contactând sediul nostru:
● Prin email la adresa: office@undelucram.ro
● Prin poștă la adresa: B-dul Iuliu Maniu 6L, Campus 6.1, etaj 3, Sector 6, București, 061103, România.