Andreea Ciocoi: Dacă ai pace interioară, poți avansa mai liniștit în viață
Ce legătură există între jobul de Analist Servicii Clienți și reflectoarele unei scene? La prima vedere, cele două domenii par complet opuse, fără nicio legătură între ele. Acest lucru nu se aplică în cazul colegei noastre Andreea Ciocoi, care ne demonstrează contrariul: la cei 27 de ani ai săi, ea reușește cu brio să rămână la fel de activă la job, în timpul săptămânii, dar și să anime note muzicale, pe scenă sau în studio. La microfon sau în relațiile profesionale dintr-o industrie foarte competitivă, aptitudinile ei sunt aceleași: răbdare, încredere și un vibe pozitiv.
Muzica, un love story din copilărie
“Sunt o persoană optimistă și muncitoare. Îmi plac limbile străine și mâncarea asiatică, dar și călătoriile. Însă, cea mai mare pasiune a mea este muzica”, spune Andreea.
Dacă în viața profesională, ea excelează în rolul de Analist Servicii Client pentru unul dintre clienții de top ai Connections, restul timpului său este ocupat în special de compoziția muzicală la Studioul Art Music și de evenimentele private la care cântă în weekendurile libere.
“Îmi place să contribui la compoziția temelor muzicale pentru diferiți artiști sau chiar pentru propriile mele piese, iar la evenimentele la care cânt simt că învăț mereu ceva nou și mă deschid tot mai mult în fața oamenilor”, mărturisește Andreea.
Pentru Andreea, totul a început la vârsta de 6 ani, când părinții au înscris-o la un club pentru copii din Sectorul 5 al Capitalei. Acolo, printre multe alte activități, și-a descoperit pasiunea pentru cântat și talentul moștenit de la bunica ei. La început, Andreea reproducea interpretările artiștilor din serialele preferate ale mamei, însă a continuat să exerseze cu o dedicare neîntreruptă, zi de zi. Această perseverență i-a deschis calea către scene tot mai mari și mai prestigioase. “În viața de zi cu zi, încerc să cânt măcar o oră din piesele pe care le știu sau pe care încerc să le studiez de distracție. Chiar și în perioada liceului și a facultății, când nu eram atât de implicată pe partea muzicală, îmi făceam mereu timp să cânt o oră. Oricât am încercat să mă îndepărtez de muzică din cauza circumstanțelor sau a criticului din mine, nu am putut să scap de ea”, povestește Andreea, care la 21 de ani a început să își ia mai în serios pasiunea.
Cum joaca devine pasiune? Cu efort și credință în drumul tău
Hobby-ul Andreei este unul care implică mult timp, pasiune, dedicare și inteligență emoțională și nu i-au lipsit nici provocările. A întâlnit persoane care au încercat să-și impună propriile limite asupra ei, dar a simțit că poate mai mult și că mai are destul de descoperit. Așa că a considerat fiecare eșec o redirecționare și o lecție pentru dezvoltarea ei.
Ca rezultat, de-a lungul timpului, vocea Andreei Ciocoi a răsunat în nenumărate locuri, în cluburi și la diverse evenimente, pentru ca în 2019 să urce pe scena de la „Vocea României”.
“Am reușit să cânt pe scena de la Vocea României în 2019 datorită încăpățânării mele, încurajării familiei și ajutorului pe care l-am avut la Școala de Canto Art Music. Am primit un sfat onest și o evaluare clară a talentului meu. Eram pregătită în două luni, iar apoi am trecut de preselecții”, povestește Andreea.
Iar lucrurile nu s-au oprit aici.
“Odată cu interpretarea pieselor, a apărut și pasiunea pentru crearea de la zero a unor noi idei și concepte muzicale, un fel de experimentare, aș putea spune. Am avansat foarte mult, iar muzica este, pentru mine, un moment de relaxare: sunt trei minute în care te detașezi de cotidian, te avânți în povestea piesei și trăiești acel sentiment. În ultimul timp, îmi plac foarte mult piesele gospel, pentru că au o vibrație și o armonie divină care îmi aduc pace și chiar o anumita stare de fericire. Și piesele de jazz”.
Dragostea pentru notele muzicale este o poveste care merge mai departe pentru Andreea.
Dificultățile și părerile oamenilor au făcut-o să devină mai muncitoare și mai încrezătoare în viziunea și talentul ei. I-au întărit optimismul și astăzi, spune Andreea, “reușesc – de ce nu – să îi ajut și să-i impulsionez și pe alții cu experiența mea”.
Câteva SFATURI pentru cei care ezită să își urmeze visul
Nu lăsați sfaturile oamenilor fără experiență sau ale persoanelor apropiate să vă descurajeze, ci căutați ajutor profesional. Sfatul meu pentru cei care vor să înceapă să cânte este să aibă mai multă încredere în viziunea lor și să nu se lase descurajați ușor.
Insistați, chiar dacă totul pare să fie împotriva voastră. Repetați câte o oră pe zi și cântați la orice ocazie care se ivește. Aveți credința că ceea ce este al vostru vă este destinat.
Dacă ești anxios sau ai frici legate de anumite situații, rugăciunea ajută. Când ai pace interioară, poți avansa în viață mai liniștit.
Nimic nu este imposibil, iar singura piedică este frica noastră de necunoscut. Cel mai bine este să încerci.