10 motive pentru care NU esti inca sef

03.08.2012
1 min
10 motive pentru care NU esti inca sef

Distribuie

Daca nu ai ajuns inca manager, desi iti doresti in ascuns, s-ar putea sa fie si vina ta, nu doar a sistemului.

Printre motivele care te-au tinut departe pana acum de o pozitie de management se pot numara si urmatoarele, conform CBSNews.com:

1. Nu arati ca un sef. Este vorba inainte de orice de vestimentatie, eleganta, stil de comunicare si exprimare.

2. Stai prost cu managementul timpului. Daca nu reusesti sa iti pui in ordine propriile proiecte, ce sa mai spunem cand trebuie sa gestionezi si proiectele altora...

3. Nu ai nervii tari. Ca sa faci fata intr-o pozitie de management, ai de luat decizii nepopulare, de purtat discutii neplacute si in contradictoriu, trebuie sa tai uneori in carne vie.

4. Iti place sa vorbesti pe la colturi, faci parte dintr-o bisericuta. Ca manager, trebuie sa te afli intr-o pozitie obiectiva si sa privesti lucrurile de deasupra, fara sa ai grupuri favorite si dusmani declarati.

5. Nu esti in stare sa prioritizezi. O gandire pragmatica, orientata pe prioritati este esentiala pentru orice pozitie de sef.

6. Nu te intelegi bine cu seful tau. O cerinta obligatorie pentru orice manager este aceea de a avea o buna relatie pe verticala, cu managerii de deasupra lui.

7. Iti faci doar sarcinile de serviciu si nimic in plus. Este greu sa fii promovat daca te rezumi strict la fisa postului. Selectarea unui angajat pentru un post de sef se face si in functie de disponibilitatea la efort.

8. Te plangi prea des. Este o caracteristica pe care managerii de deasupra ta o interpreteaza ca pe lipsa de profesionalism si maturitate.

9. Te crezi buricul pamantului. O atitudine de superioritate si aroganta este suparatoare si la nivel de juniorat si atunci cand devii senior. Riscul sa iti pui toata lumea in cap este foarte mare daca esti numit sef.

10. Nu stii sa iti faci vizibile rezultatele. Nu este suficient sa muncesti pe branci si sa ai rezultate bune daca acestea trec neobservate. Uneori stiu doar colegii tai de calitatea muncii tale, dar sefii habar nu au.

Citește toate articolele despre

Planificare carieră

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro