150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

17.07.2019
4 min
150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Distribuie

150 de copii, cu vârste între 10-15 ani, participă în cadrul taberei de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România, un program ce include educația prin aventură ca metodologie de bază.

În perioada 1 – 26 iulie, facilitatorii (profesori, studenți și liceeni) construiesc programe de promovare a patrimoniului local și de implementare a proiectelor de învățare de serviciu în folosul comunității în localitățile Slimnic și Chirpăr din județul Sibiu. Tabăra, ce se bazează pe o metodologie implementată la nivel international, include activități ce pun accentul pe lucrul în echipă, comunicarea eficientă, rapiditatea și gândirea creativă pentru a le da - sau chiar reda - tinerilor încrederea în forțele proprii.

Grădina pedagogică de la Slimnic construită de tineri

În cadrul programului susținut oficial de PEPCO România, tinerii au amenajat o grădină pedagogică din cadrul școlii din Ruși pentru a le fi de folos generațiilor care vor trece pragul școlii din septembrie. Pentru a crea grădina pedagogică, aceștia au construit un spațiu de activități cu băncuțe pictate și amenajate de ei, au zugrăvit și pictat clădirea din curtea școlii, au amplasat un solar unde ei plantează plante aromatice sau au amplasat 2 șahuri de grădină pentru jocuri educative. Pe viitor, tinerii au gândit un plan concret de business prin care plantele aromatice din cadrul solarului să fie vândute pentru a dezvolta și îmbunătăți și mai mult comunitatea din jur. La Chirpăr, tinerii amenajează grădina de la Casa Școlii în scopul organizării mai multor evenimente de tip brunch.

În cadrul taberei, au avut loc și ateliere de creare semne de carte de tip săbiuțe medievale și atelier de împletit brățări. Tinerii au ajutat facilitatorii să construiască picturi pe piele și ii tradiționale sibiene.

 

Cum îi ajută pe tineri aceste săptămâni de „VIAȚA la țară cu PEPCO România

Viața reală de la țară înseamnă tradiții, meșteșuguri și povești uitate. Acește povești spuse din nou în cadrul taberei readuc în mintea copiilor sentimentul de comunitate, istorie și tradiție, regăsit printr-un treasure hunt al locului. Înțelegerea și valorificarea patrimoniului local înseamnă mai mult decât simple vizite, înseamnă conștientizarea că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de susținerea și implicarea lor și îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul lor în comunitate.

Cooperare, gândire strategică, lucru în echipă, luare de decizii și elemente geometrice sunt doar câteva dintre obiectivele organizatorilor. Prin joc, cei peste 150 de elevi dezvoltă competențe practice și descoperă viața la țară din noi perspective. Tinerii își dezvoltă pe durata celor două săptămâni competențe din sfera: meșteșuguri, desfășurarea de evenimente artistice pentru turiști, comunicarea  interpersonală, managementul proiectelor, rezolvarea problemelor, creativitatea sau o atitudine pozitivă față de comunitate și de ei înșiși. VIAȚA la țară înseamnă și atenție spre corp și exercițiile fizice. În tabără, tinerii descoperă că educația fizică poate fi și interactivă, plină de umor și energie.

 

„Ca părinte al unui copil participant, care învață, se joacă și clădește prietenii, care ajunge și împărtășește impresii frumoase, care privește în fiecare zi cu nostalgie fotografiile postate, pe o scară de la 1 la 10, eu aș zice că meritați 11 ...pentru totala implicare. 10 cu felicitări pentru tot ce oferiți în această tabără!”, afirmă unul dintre părinții care în această perioadă a ales să își înscrie copilul în tabăra de vară.
 

Pe perioada taberei de vară, tinerilor le sunt alături 15 membri ai comunității, în calitate de „Animatori Centre de Vacanță”, iar 20 cadre didactice vor fi instruite în această toamnă să schimbe „lentilele" prin care se uită la elevii lor, astfel încât aceștia să poată oferi copiilor un mediu de dezvoltare propice. Profesorii vor participa la Cercul Siguranței și instruiri speciale privind învățarea experiențială și mentalitatea de creștere, Fundatia Noi Orizonturi fiind singura organizație din România aprobată de Circle of Security® din SUA pentru a desfășura programul Cercul Siguranței în școli.

Despre VIAȚA la țară cu PEPCO România

Programul VIAȚA la Țară cu PEPCO România este organizat de Fundația Noi Orizonturi și PEPCO. De 18 ani, Fundatia Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de peste 18 ani în educația pentru transformare. 18 ani în care a sprijinit înființarea a peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România și a altor 500 de cluburi IMPACT la nivel internațional. 18 ani în care sunt peste 1.000 de lideri de cluburi IMPACT și peste 17.000 de tineri pe care, cu ajutorul unor oameni dedicați, Fundația Noi Orizonturi i-a format ca cetățeni, lideri sau antreprenori.

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienților o paletă cât mai largă de opțiuni, la cele mai mici prețuri.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

Citește toate articolele despre

Evenimente

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro