Distribuie
3 activități de teambuilding online
Mai ții minte cât de provocator era pentru echipa de HR să organizeze un teambuilding?
Mă gândesc la asta de parcă se întâmpla în secolul trecut... nu acum un an și ceva.
Multă lume încă ezită să se lanseze în excursii de grup și totuși oricât de mult ne-am dori să lucrăm de acasă, mai vine din când în când un val de nostalgie peste noi și ni se face dor de timpul petrecut cu echipa.
Nu în sala de ședințe evident, ci la aparatul de apă, în parcare înainte să plecăm spre casă sau în pauza de prânz când nu aveam nici o percepție a spațiului privat și ne băgam furculița în cartofii colegului, fără teama că răspândim viruși.
Și în acest caz... ce facem?
Facem teambuilding online sau nu?
În primul rând, întreabă-ți echipa ce nevoi au.
Nu decidem noi oamenii de HR dacă vor sau nu să socializeze. Mai există și șansa ca „intoxicația” de zoom să fie prea acută pentru mulți dintre noi.
Dar presupunând că nostalgia și dorul de socializare sunt mai puternice decât intoxicația de zoom, iată 3 idei de activități menite să conecteze oamenii chiar și de la distanță.
Picture sharing
Știi pozele acelea jenante pe care sperai că mama ta nu o să le arate prietenilor când crești? Cu toții le avem strânse într-o cutie bine ascunsă... ce ar trebui scoasă de la naftalină ca să îi facă pe colegii noștri să se mai amuze un pic.
Concurs: cea mai comică/jenantă poza votată de colegi primește cadou o sesiune foto profi în natură (dacă avem buget evident, știm deja veșnică problema cu bugetele la HR:))
Bucket list
Ce a pus fiecare pe listă? Care sunt top 3 activități pentru fiecare coleg? Ce visăm să mai facem cât suntem pe lumea asta?
Căutați ce aveți în comun, dați sfaturi pentru activități pe care voi le-ați făcut deja sau inspirați-vă și faceți lista lungăăăăă cât o zi de post.
Și cum ar fi dacă ați face un bucket list de lucruri de făcut când reveniți la birou/normal, ca echipă?
- Prânz la restaurantul ăla fancy;
- Un meeting în parc, în timp ce facem streching;
- Un teambuilding pe bune.
Storytelling a.k.a. momentul de improvizație
Managerul de echipă dă startul... HRul înterupe!
Managerul dă startul cu o propoziție la întâmplare:
„Când Larisa a plecat de acasă spre prima zi la noul ei job, metroul era închis.”
Fiecare membru de echipa preia și continua povestea cu câte 3 propoziții, iar colega de la HR are dreptul să „arunce” la întâmplare cu cuvinte pe care fiecare povestitor e obligat să le insereze în poveste.
Evident, vor fi cele mai nepotrivite cuvinte ca să vă asigurați că puneți creativitatea la treabă:)
O activitate de acest gen nu trebuie să dureze neapărat prea mult. Poți să te conectezi și 30 de minute la câteva săptămâni cu echipa ta și să îți ajungă energia pentru muuult timp!
Spor la conectat oameni!
Știm, e dificil să fii HR în epoca pandemiei. Acum poți, însă, să-ți faci munca mult mai ușor! Descoperă serviciul JOBBING de la Undelucram.ro și recrutează simplu și eficient.
Citește toate articolele despre
Piața muncii Antreprenori Comportamentul uman Leadership concepts Leadership skillsContributor Undelucram.ro
SCOALA DE HR
Mai multe articoleDistribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Piața muncii
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro