5 semne dupa care iti dai seama cand cineva minte

27.05.2013
1 min
5 semne dupa care iti dai seama cand cineva minte

Distribuie

Sunt multe situatii in viata profesionala in care ti-ar prinde foarte bine sa stii daca cineva minte sau chiar vorbeste serios - fie ca e vorba de un interviu de angajare, fie de promisiunile unui sef sau de cuvintele unui partener de afaceri.


Un nou studiu realizat de psihologii de la Harvard Business School si Universitatea din Madison, Wisconsin arata care sunt semnele asociate cel mai frecvent minciunilor pe care oamenii le livreaza partenerilor de dialog.

Cercetatorii au realizat un experiment in care subiectilor li s-a cerut sa castige un joc de negociere economica, fara sa le spuna si in ce consta studiul pe care il fac.

Psihologii au urmarit comportamentul unei persoane in momentul in care denatureaza realitatea si au ajuns la urmatoarele concluzii, potrivit Inc.com:

1. Vorbeste prea mult. Ca sa treaca peste suspiciunea celuilalt, mincinosul tinde sa foloseasca mai multe cuvinte decat este cazul. Vorbirea in exces este un indiciu al unei minciuni.

2. Evita sa foloseasca cuvantul "eu". Aproape nimeni nu se simte confortabil cand minte, asa incat exprimarea la persoana intai creeaza un anumit disconfort. Cei mai multi mincinosi se distanteaza de ei insisi in momentul in care mint si prefera vorbirea la persoana a treia.

3. Se jura ca asa stau lucrurile. Creierul cheltuieste destul de multa energie cognitiva ca sa sustina o minciuna si neglijeaza alte aspecte ale auto-monitorizarii. Inclinatia persoanei de a se jura in timp ce minte sau de a insista ca spune adevarul este o astfel de consecinta.

4. Omite un anumit subiect. Minciuna prin omisiune este mai putin eficienta decat aruncarea unei minciuni in fata, au observat cercetatorii, dar toti mincinosii evita ceva in timpul discutiei sau a negocierii, iar aceasta inclinatie e vizibila pentru un ochi atent.

5. Raspunde prea repede. O alta caracteristica a unui mincinos este graba de a acoperi un aspect pe care nu il controleaza bine cu un raspuns rapid si aparent sigur. "Acestea nu sunt semnele sigure ale unei minciuni, ci doar indicii care, puse cap la cap, te pot avertiza cu privire la inclinatia cuiva de a ascunde ceva", se arata in raport.
 

Citește toate articolele despre

Echilibru

Articol scris de:

www.realitatea.net

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

1 comentariu

Aurel

31.07.2013

Toti mint, asa e?

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro