6 motive gresite pentru care ti-ai schimba cariera

31.05.2012
2 min
6 motive gresite pentru care ti-ai schimba cariera

Distribuie

Te-ai saturat! Ai muncit peste program, ti-au iesit fire albe de par, te-ai spetit cu tot felul de indatoriri dar se pare ca nimeni nu apreciaza acest lucru. Esti nefericit si pregatit sa faci o schimbare de cariera.


Suna bine, dar deciziile pripite te pot duce pe un teritoriu nefamiliar, fara sa mai ai niciun fel de contact sau de experienta. Ai putea chiar incepe pe un post de internship, pe un salariu de nimic. Asta nu inseamna ca este imposibil de facut. Daca esti absolut convins ca esti in locul nepotrivit, atunci schimbarea de job ar putea merita toate eforturile, potrivit Businessinsider.com, citat de money.ro.

 

Exista totusi cateva cazuri speciale in care ar fi bine sa te mai gandesti la situatia ta nefericita si sa incerci doar sa shimbi cateva lucruri, nu si cariera.

1. Nu te integrezi in echipa

Daca problema ta consta in relatia pe care o ai cu superiorii, colegii sau cu regulile firmei, atunci incearca sa iti cauti alt loc de munca. Nu trebuie sa iti schimbi cariera, ci doar compania la care lucrezi. E normal ca pentru un introvertit, o companie in care toata lumea vorbeste si se baga in seama cu tine, sa nu fie tocmai locul potrivit.

2. Nu primesti laudele pe care stii ca le meriti

Daca esti in cautarea satisfactiei pe care o functie inalta ti-o poate oferi, atunci iti lipseste respectul de sine si nu e nevoie sa iti schimbi cariera, e de parere Penelope Trunk, fondator al siteului de management al carierei "Brazen Careerist".  Ea recomanda vizitele la psiholog pentru terapie, insa acest lucru este costisitor. Fa singur exercitii si incearca sa ignori ce spun altii si concentreaza-te pe propria persoana.

3. Esti plictisit la munca

Casti cam mult la munca? Scapa de plictiseala apucandu-te sa faci ceva constructiv. Apuca-te de propriul tau proiect in exterior. Intreaba-i pe altii daca au nevoie de ajutorul si de talentul tau pentru a-si usura munca. Sau motiveaza-te singur si rezolva-ti propriile indatoriri mai repede si mai bine.

4.Nu ai nicio sansa de a avansa in companie

Solutia este aceeasi ca la punctul 1. Doar pentru ca simti ca te afli intr-un punct mort in companie, asta nu inseamna ca trebuie sa iti schimbi cariera. O alta solutie ar fi sa mai faci cursuri de specializare.

5. Vrei sa castigi mai multi bani

Schimbarea domeniului in care lucrezi poate fi avantajoasa in cazul in care vrei un pachet salarial mai mare, insa proiectele sezoniere aduc mai degraba dezamagiri decat impliniri profesionale.

6. Ai facut o gafa de proportii

Roy Cohen, career coach si autorul ghidului "The Wall Street Professional's Survival Guide", a avut un client care se simtea foarte rusinat dupa ce fusese concediat de o banca prestigioasa. A fost convins ca intreaga industrie il priveste ca pe o epava. Mai tarziu, si-a schimbat domeniul in care activa, insa a fost concediat din nou".

Mai tarziu, fostii colegi ai barbatului au spus ca nu au inteles niciodata de ce acesta si-a schimbat cariera, acestia sustinand ca l-au vazut in continuare ca pe un om capabil, in ciuda concedierii. Asadar, tineti minte, greselile nevinovate sunt iertate si nu va definesc personalitatea.

Citește toate articolele despre

Planificare carieră

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro