6 motive pentru care nu dorim să mergem la serviciu
Un studiu recent făcut de Gallup a relevat faptul că doar 30% din angajați se duc, în America, cu plăcere la serviciu, iar în 154 de țări din lume procentul este foarte mic - 13%.
Care ar fi motivele care ne fac, în timp, să „urâm” serviciul pe care îl avem.
- Locul de muncă ne răpește prea mult din timpul nostru. Confuzia dintre locul de muncă și casă ne face, în cele mai multe cazuri, să nu mai mergem cu plăcere nici acasă, nici la serviciu.
- Distincția dintre muncă și viața proprie a dispărut. Zilnic, de dimineață până seara, mai nou și în concediu, suntem bombardați cu informații, probleme și rezolvarea acestora, propuneri de întâlniri, etc. La un moment dat cedăm - fizic și psihic, confundând munca cu viața proprie!
- Nu ne mai concentrăm pe adevăratele ținte. Sunt prea multe de făcut într-un timp extrem de scurt. Avem o mulțime de priorități și termene limită. Când ni se cere să facem totul, fiți siguri că nu vom face nimic!
- Nu există timp pentru noi. Simțim constant presiunea proiectelor, stres-ul se accentuează, zi de zi, suntem descurajați și apatici. Dacă dai 100% muncii pe care o faci, ADIO viață personală! Gallup spune că la fiecare 90 de minute trebuie să facem o pauză. După, ne vom concentra mult mai bine!
- Nu suntem apreciați, nu se recunoaște valoarea muncii depuse. De câte ori nu vi s-a întâmplat să fiți dezamăgiți că munca voastră și valoarea eforturilor, nu au primit aprecierile cuvenite de la șefi. A dispărut motivația, serviciul devine o povară. Cei care sunt motivați (prin aprecieri) sunt de 1,3 mai hotărâți să rămână în organizație și în proporție de 67% mai angajați față de locul de muncă.
- Numai înțelegem care este scopul muncii noastre, semnificația jobului pe care îl avem! Acesta este cel mai mare pericol - pierderea semnificaței, rostului muncii noastre. Celebra întrebare: „Eu pentru ce muncesc?”, ne face în final, când nu găsim răspunsul, să URÂM locul de muncă.Fără rostul său sigur pe lume omul nu poate trăi!
Concluzia studiului Gallup, adresată angajatorilor: „Puneți oamenii pe primul loc - chiar deasupra consumatorilor - fiindcă ei creează VALOARE pe termen lung!”
Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă
Articol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Misiune