6 tipuri de angajati pe care patronii vor sa-i ZBOARE cat mai repede

20.08.2013
1 min
6 tipuri de angajati pe care patronii vor sa-i ZBOARE cat mai repede

Distribuie

Antreprenorii, mai ales cei aflati la inceputul unui business, sunt sfatuiti de consultanti sa scape cat mai repede de cateva tipuri de angajati care le trag afacerile in jos.

Daca nu lucrezi intr-o multinationala si simti ca faci parte din una din categoriile de mai jos, incearca sa iti schimbi cat mai curand imaginea in ochii patronilor, potrivit Inc.com:

1. Carcotasul de serviciu. Niciunui om de afaceri aflat la inceput de drum nu-i convine sa auda numai reactii sceptice, negative sau pesimiste. Nu este o idee buna sa joci rolul de avocat al diavolului intr-o firma antreprenoriala, chiar daca s-ar putea ca de multe ori sa ai dreptate.

2. Angajatul "alo, sefu', ce sa fac?". Un antreprenor are nevoie in jurul lui de oameni cu initiativa si cu capul pe umeri, nu doar de robotei care sa care greutatile dintr-o parte in alta. Cel mai enervant pentru un patron este genul de angajat care nu face nicio miscare fara sa il sune si sa ceara indicatii peste indicatii.

3. Angajatul "sefu', sunteti genial". Este adevarat ca sefilor le place sa fie periati, insa un antreprenor isi da seama rapid ca periatorii de serviciu nu le aduc idei noi, nu sesizeaza problemele care apar, nu gandesc deloc cu capul lor.

4. Genul gura-sparta. Cand incerci sa pui pe picioare o afacere pe o nisa noua, nu vrei ca strategia ta sa fie imprastiata rapid in piata. Angajatii care dau din casa informatii importante pentru succesul afacerii sunt verigile slabe din angrenajul noii firme si vor zbura cu prima ocazie.

5. Sociopatul. In epoca retelelor sociale, nimeni nu are nevoie de un angajat care nu e in stare sa propage numele firmei la care lucreaza. Angajatii speriati de bombe sunt printre primii care vor fi obligati sa isi caute un alt job.

6. Somnambulul. Unii angajatii isi deruleaza sarcinile de serviciu ca si cum ar fi comutati pe pilot automat. Echipele dintr-o firma antreprenoriala trebuie sa fie entuziaste ca sa aiba succes in noul business, iar un astfel de apatic va trage in jos moralul celorlalti.

Citește toate articolele despre

Fara categorie

Articol scris de:

www.realitatea.net

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

4 comentarii

just me

30.11.2013

Articolul asta e pura teorie. In definitiv fiecare are dreptul sa aiba personalitatea lui, cum se mai zice, unica si irepetabila. Cine e seful sa imi spuna ca daca intru in categoria asta nu am dreptul la munca.

Status: Aprobat

Specialistul

10.09.2013

Mai sunt si aia care se dau "buni colegi si prieteni", iti asculta nemultumirile si dau cu "ciocu" la sef ca sa avanseze si sa fie bine vazuti, sau pur si simplu din prostie sau rautate .......

Status: Aprobat

de-a lu nelson

07.09.2013

generalitati, discutii, banalitati. sunt convins ca in practica gasim in mai toate firmele, macar o parte din cele tipuri de angajati "minunati"

Status: Aprobat

ro

21.08.2013

Toata lumea stie un lucru ..nu e cazul de un asemenea subiect acum in Romanica ! Sunt companii intregi in nenorocitul asta de oras unde troneaza mizeriile gen celor de mai sus ...si cand te gandesti ca totul ar fi foarte simplu , in mare parte conteaza manegerul si "faimoasa lui echipa . Concluzia e ca ...e un subiect rasuflat !

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro