9 tari unde somajul NU exista

02.05.2012
1 min
9 tari unde somajul NU exista

Distribuie

Firma de consultanta si sondare a opiniei publice Gallup a publicat recent un raport asupra somajului din 148 de tari. Doar in 9 state din lume rata somajului este mai mica de 5%.

 

Majoritatea tarilor cu un nivel redus al somajului se afla in Asia, dar sunt si cateva tari europene in lista Gallup.

"Somajul sub 5% este considerat de anumiti economisti ca fiind non-somaj. Practic, toata lumea are un serviciu in acest tari, iar cine nu are iti poate gasi rapid", scrie site-ul 24/7 Wall St.

Potrivit analistilor economici, doar cateva din cele 9 tari sunt economii sanatoase, cu o clasa de mijloc dezvoltata si prospera. In restul, absenta somajului se explica prin slujbele temporare date de stat sau prin numarul mare de angajati in agricultura de subzistenta.

Locul 9: Vietnam. Economia este dominata inca de sectorul de stat, iar nivelul redus al somajului se explica prin ponderea mare de joburi in agricultura.

Locul 8: Ucraina. Foarte multi cetateni din Ucraina au doar joburi part-time sau se afla in economia de subzistenta.

Locul 7: Thailanda. Investitiile redirectionate dinspre China si nivelul ridicat al exporturilor au dus somajul din Thailanda sub 2%.

Locul 6: Taiwan. Exporturile taiwaneze au facut ca tara asiatica sa nu se mai confrunte cu problema somajului inca din anii 1950.

Locul 5: Muntenegru. Cel mai important sector al economiei din aceasta tara este industria aluminiului, care reprezinta 40% din PIB.

Locul 4: Japonia. Economia japoneza, lovita serios de catastrofele de anul trecut, isi revine incet-incet, iar problemele cu somajul nu par sa apara prea curand.

Locul 3: China. Cu toate ca rata somajului este mica in China, doar intre 30-39% dintre chinezi chiar lucreaza in regim full time la un angajator. Restul sunt prinsi in joburi de subzistenta.

Locul 2: Belarus. Foarte multi cetateni au joburi part-time si se afla in situatie de sub-angajabilitate.

Locul 1: Austria. Una dintre cele mai prospere tari din Europa si unde nivelul redus al somajului chiar indica o economie functionala.

Citește toate articolele despre

Fara categorie

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro