Distribuie
Angajatii din IT continua sa domine topul salariilor si in iunie
Asa cum ne-am obisnuit de o buna vreme incoace, salariatii din domeniul IT se afla pe prima pozitie a clasamentului cu cele mai mari salarii din tara. In iunie, ca si in lunile precedente, IT-istii au fost pe plus, castigand in medie 5.853 lei net.
In ansamblul lor, salariile au crescut la nivel national, indiferent de domeniu, cu 17 lei fata de luna precedenta (0.7 % mai mult), ajungand la 2.380 de lei, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica. La polul opus celor din IT se afla angajatii din hoteluri si restaurante, are au castigat mult sub nivelul mediu national, 1.400 de lei.
Daca primul si ultimul loc in acest clasament s-au mentinut, in mijlocul clasamentului se inregistreaza modificari datorate cresterilor mari de venituri din anumite domenii. In industria extractiva salariile au crescut cu 15.3% fata de mai.
Cresteri de pana la 11.5% s-au inregistrat in domeniile intermedierilor financiare si productiei. Ceva mai mult decat in mai au castigat si lucratorii din domeniile farmaceutic, transport si energie.
Ca in fiecare luna, si in iunie s-au inregistrat venituri in scadere. In sivicultura si exploatare forestiera salariile au scazut cu 13.4%, iar in industriile metalugica , cercetare dezvoltare, asigurari sau fonduri de pensii scaderea a fost de pana la 3.5%.
Citește toate articolele despre
Piața munciiArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Piața muncii
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro