ANOFM a instruit 1.600 de persoane lunar in 2017
Programele de formare profesionala organizate de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) in primele sase luni ale anului au atras 9.826 de persoane, adica o medie de aproximativ 1.600 in fiecare luna, se arata intr-un comunicat oficial.
Raportat la numarul total de someri inregistrati in luna mai, cifra reprezinta 2.7 %. De asemenea agentia anunta ca a organizat 513 cursuri diferite de formare profesionala in prima jumatate a anului, media de participanti fiind de 16 persoane/curs.
Cele mai de succes programe de formare au fost cele care au instruit lucratori in comert, operator introducere si validare date, inspector resurse umane si agent de securitate. Cei mai multi participanti la aceste cursuri au cel mult studii medii.
Din totalul celor care au participat la aceste cursuri gratuite, au obtinut un loc de munca 6.172 (63%). Procedurile ANOFM cer ca cei care au trecut prin cursurile agentiei sa fie monitorizati pentru o perioada de 12 luni de la finalizarea acestora.
ANOFM a anunțat săptămâna aceasta faptul că pentru luna august are pregătite 156 de programe de formare profesională, la care speră că vor participa peste 2.800 de persoane.
Piața munciiArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Piața muncii