Cat de nocive sunt relatiile amoroase la job
Aproape o treime (28,11 %) dintre romani nu au avut si nu-si doresc o relatie cu un coleg sau o colega de serviciu, de teama sa nu fie dati afara, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob. Alti 10,44% au spus ca evita o asemenea relatie pentru ca ar risca sa se ocupe de probleme de serviciu si acasa, iar mai mult de un sfert (27%) spun ca s-ar plictisi de partener daca ar si munci impreuna. Aproape 5 procente (4,88%) dintre participantii la sondaj au marturisit ca se tem de reactia colegilor si de aceea nu se implica in relatii amoroase la locul de munca, scrie cariereonline.ro.
In schimb, 20% dintre respondenti considera ca acelasi serviciu este un motiv in plus pentru armonie in cuplu, iar 2% declara ca asa le este mai usor sa-si tina partenerul sub observatie. 5,4% dintre cei chestionati au ales un coleg de munca ca partener pentru ca, spun ei, nu au cand sa cunoasca oameni noi, in timp ce mai mult de trei procente au recunoscut ca relatiile de la locul de munca le-au adus promovarea in companie. De remarcat ca procentul barbatilor care au declarat ca au promovat in acest fel este de patru ori mai mare decat al femeilor: 4,53% fata de doar 1,15%.
Multe dintre idilele de la job dureaza in jur de un an
In ultimul timp, numarul relatiilor dintre colegi a crescut foarte mult, frecvente fiind si idilele intre sefi si subalterni. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca locul de munca nu favorizeaza deloc dezvoltarea unei relatii de cuplu, acesta afirmatie fiind dovedita si de numeroasele studii facute de cercetatorii britanici din care reiese ca mai mult de jumatate dintre relatiile care incep la serviciu dureaza in jur de un an, iar 84% se termina dupa cel mult cativa ani!
Cu toate acestea, este bine stiut faptul ca, angajatii care au o viata personala implinita tind sa fie mai performanti in activitatea lor profesionala, iar din acest punct de vedere o relatie intre doi colegi poate fi chiar un avanjat, in ideea ca le ofera un confort la nivel personal care se va traduce in timp in performanta crescuta.
Job pierdut din cauza unei povesti de iubire la serviciu
Dezavantajele apar atunci cand alegerea partenerului se dovedeste a fi una nepotrivita. Tensiunile in cazul unei rupturi de relatie personala apar inevitabil, ducand in unele cazuri chiar la situatii in care unul dintre cei doi paraseste compania. „Am lucrat ca marketing specialist intr-un FMCG. Dupa doar doua luni m-am indragostit nebuneste de un coleg, ulterior avand o relatie de opt luni. Cat timp am fost impreuna lucrurile au mers excelent, chiar daca ne-am ascuns relatia de colegii si mai ales de sefii nostri pentru ca in acea companie nu erau permise relatiile intre membrii echipei. Dupa un timp, el nu a mai vrut sa fim impreuna si ne-am despartit. Pentru ca-l iubeam si nu suportam sa vad cum pe mine ma ignora si altor colege le face complimente, mi-am dat demisia”, povesteste Lucia Anton, 31 de ani din Ploiesti, care mai adauga ca acum este total impotriva relatiilor la locul de munca si nu ar mai repeta niciodata aceasta experienta. „A fost o mare tampenie din partea mea. In plus, am renuntat si la un job foarte bun, dar cu totii invatam din greseli. Citeste mai mult...
EchilibruArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru