Productivitatea la birou. Care sunt factorii de care depinde eficienta angajatilor

29.06.2016
2 min
Productivitatea la birou. Care sunt factorii de care depinde eficienta angajatilor

Distribuie

Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate la locul de munca ii intereseaza in aceeasi masura atat pe angajatii din pozitiile de executie, cat si pe cei din management. Potrivit Institutului American de Cercetare a Afacerilor, exista cinci factori principali care influenteaza eficienta angajatilor, printre ei numarandu-se device-urile utilizate, gradul de multumire al personalului, dar si modul de lucru al managerului.

 


Iata de ce depinde eficienta angajatilor si cum putem creste productivitatea la birou:

 

Sediul companiei – felul in care arata biroul, numarul de colegi din birou, drumul pana la serviciu

 

Designul biroului are un impact important asupra angajatilor. De aceea, giganti IT precum Google sau Facebook au investit atat de mult in amenajarea unui spatiu de lucru cat mai placut. Foarte important este si drumul pe care un angajat il parcurge pana la birou, deoarece statul in trafic isi pune amprenta pe dispozitia generala a angajatilor, care ajung la lucru deja obositi. Marile companii stiu ca acesti factori sunt importanti pentru eficienta angajatilor, motiv pentru care isi aleg sedii care sa raspunda nevoilor angajatilor.

 

Parcurile de birouri sunt preferate in general de multinationale, deoarece se afla in apropierea mijloacelor de transport in comun si pun la dispozitia personalului locuri de parcare suficiente. In plus, birourile moderne, cu multa lumina naturala, si faptul ca in incinta parcului exista cafenele, restaurante si sali de sport, fac dintr-un astfel de parc un loc unde angajatii sunt mai eficienti si mai productivi.

 

Este, de altfel, de la sine inteles ca atunci cand un birou nu dispune de suficienta lumina, are o temperatura foarte ridicata sau foarte scazuta si este supraaglomerat, si eficienta persoanelor care lucreaza acolo are de suferit.

 

Motivatia angajatilor – salariu, bonusuri, proiecte noi

 

O cercetarea realizata la Westminster College a evidentiat faptul ca angajatii lipsiti de motivatie nu isi asuma responsabilitatea la locul de munca, parasesc organizatia la prima oportunitate, iar rezultatele muncii lor nu sunt de calitate. De cealalta parte, angajatii care se simt motivati sunt mai productivi, mai creativi si sunt dispusi sa lucreze mai mult si mai bine.

 

Cand vine vorba despre motivare, nu doar salariul este important. Oamenii gasesc motivatii pentru a veni la birou nu doar pentru suma care le intra in cont lunar, ci si pentru atmosfera generala de la locul de munca, diverse bonusuri de performanta, dar mai ales pentru proiecte care ii provoaca din punct de vedere profesional.

 

Specialistii in Resurse Umane le atrag atentia managerilor ca cei din generatia Milennialls sunt mereu in cautarea unei provocari, iar odata ce intervine plafonarea isi pierd eficienta si determinarea si parasesc firma.

 

Este esential, asadar, ca managerii sa isi motiveze angajatii nu doar cu cresteri salariale, ci si cu implicarea lor in noi proiecte sau cu participarea la unele cursuri de perfectionare.

 

Atitudinea sefilor – stres, presiune, comunicare

 

Managerii sunt cei mai importanti oameni dintr-o organizatie si atitudinea lor dicteaza si atitudinea celor din functiile de executie. Felul in care lucreaza ei este extrem de important pentru intreaga echipa si felul in care comunica este esential.


Intreg articolul poate fi citit accesând sursa.

Citește toate articolele despre

Echilibru Workforce planning Organizational excellence Employee experience

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro