Distribuie
Care sunt joburile cu cele mai mari salarii în România
Salariile mici și condițiile de muncă sunt principalele motive pentru criza forței de muncă din România. Din cauza faptului că există tot mai puțini candidați calificați în țară, angajatorii majorează treptat salariile.
Deși majoritatea salariilor în România sunt puțin peste salariul minim pe economie (1900 Ron), există joburi unde poți câștiga peste 6000 de lei. În acest articol vei afla care sunt joburile care oferă cele mai mari salarii în România, dar și care sunt cerințele minime pentru fiecare job.
Top 5 joburi cu cele mai mari salarii în România
1.Programator
La momentul actual, programatorii sunt cei care au cel mai mare salariu din România. Indiferent de nivelul de experiență, salariul unui programator este cu cel puțin 50% mai mare decât salariul minim pe economie.
Un programator fără experiență primește aproximativ 3500 de lei pe lună în timp ce un programator cu experiență de peste 3 ani poate primi un salariu de 6000 de lei.
În această meserie și limbajul de programare contează. Cei care lucrează în Java câștigă aproximativ 7000 de lei, în timp ce programatorii specializați pe PHP câștigă 5000 de lei.
Programatorii seniori, cu peste 10 ani de experiență, pot să câștige și peste 10000 de lei lunar.
Pentru a putea să te angajezi ca programator trebuie să:
- Ai studii superioare în domeniu (dar există și companii care iau în calcul doar ce știi să faci, nu și studiile în domeniu)
- Cunoști cel puțin un limbaj de programare (PHP, Java)
- Știi o limbă străină
- Ai experiență în domeniu
Dacă îndeplinești aceste cerințe minime îți poți găsi ușor un job în domeniu deoarece domeniul IT se confruntă cu o criză de personal calificat.
Aplică aici: Programator
2. Software Engineer
Un alt job care intră în topul nostru vine tot din domeniul IT. Salariul unui software engineer este similar cu cel al unui programator. Astfel, dacă nu ai experiență, poți primi aproximativ 3200 de lei.
Dacă ai lucrat în domeniu cel puțin 3 ani, salariul tău poate crește la 4800 de lei. Inginerii software profesioniști pot primi până la 9000 de lei lunar. Desigur, salariile diferă în funcție de mărimea companiei, de sarcinile zilnice, dar și de experiența candidatului.
Recrutorii din domeniul IT își doresc să găsească candidați care:
- Au studii superioare în domeniu
- Cunosc sisteme de operare
- Știu cel puțin o limbă străină
- Au experiență în domeniu
Dacă îți dorești să lucrezi în acest domeniu, aplică aici: Software Engineer.
3. Expert contabil
Anual mii de studenți termină o facultate cu profil economic, însă puțini își iau și certificările suplimentare care îi ajută să devină competitivi pe piața forței de muncă. De aceea, există numeroase companii care nu găsesc candidați calificați pentru posturile de expert contabil.
Un astfel de job îți poate aduce aproximativ 3100 de lei la început de carieră. Odată ce capeți experiență, salariul tău se poate majora la 5000 de lei. Experții contabili cu peste 10 ani de experiență ajung să câștige și 8000 de lei.
Pentru a aplica la un job de contabil șef sau expert contabil trebuie să:
- Ai studii superioare în domeniu (Contabilitate, Finanțe-Bănci)
- Cunoști cel puțin o limbă străină
- Ai experiență minimă în domeniu
- Știi să utilizezi un soft de contabilitate, precum Mago
- Ai un certificat de absolvire al stagiului CECCAR (obligatoriu doar pentru expert contabil)
Îndeplinești toate cerințele de mai sus și cauți un job în domeniu? Aplică aici: Contabil șef
4. Inginer mecanic
Un alt job care îți poate aduce un salariu mare este cel de inginer mecanic. În România, în acest domeniu, recrutorii caută tot mai mulți candidați calificați. Din cauza crizei forței de muncă, există o lipsă de ingineri mecanici și constructori.
Salariul unui inginer mecanic pornește de la 3300 de lei. După cel puțin 3 ani de experiență, vei putea câștiga aproximativ 4500 de lei. Inginerii mecanici cu experiență de peste 10 ani ajung să câștige și 7000 de lei.
Dacă îți dorești să aplici pentru un post de inginer mecanic trebuie să:
- Ai studii superioare în mecanică/auto
- Știi să interpretezi desene tehnice
- Cunoști limba engleză la nivel mediu
- Ai experiență în domeniu
Dacă îndeplinești aceste cerințe, aplică aici: Inginer mecanic
5. Specialist Marketing
Marketing-ul este un domeniu în care se caută specialiști. Deși în acest domeniu salariile nu sunt la fel de mari ca acelea din IT, specialiști în marketing câștigă salarii peste media pieței. Un junior care lucrează în domeniu pornește de la salariul de 2500 de lei.
Dacă ai cel puțin 3 ani de experiență în domeniu, poți să primești un salariu de aproximativ 4000 de lei. Salariile din acest domeniu ajung și la 6500 de lei pentru persoanele cu experiență de peste 10 ani.
Pentru a obține un post de marketing specialist trebuie să:
- Ai studii superioare în domeniu (Marketing, Relații publice și comunicare)
- Știi să utilizezi canalele social media
- Ai experiență în domeniu
- Știi cel puțin o limbă străină
Crezi că meseria de Marketing Specialist ți se potrivește? Aplică aici: Digital Marketing Partner
Concluzie
Deși nu sunt cele mai mari salarii în România, există anumite job-uri care oferă salarii cu mult peste media pieței. Pentru a aplica la aceste job-uri trebuie să îndeplinești cerințele minime.
Cele mai mari salarii în România sunt luate de angajații care lucrează în domeniul IT. Alături de ei, inginerii, contabilii și angajații care lucrează în marketing au parte de venituri considerabile.
Citește toate articolele despre
Planificare carieră Despre meserii Găsește-ți job Oportunități joburiDistribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Planificare carieră
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro