Cat ar trebui sa muncesti ca sa fii mai putin stresat?

07.07.2014
0 min
Cat ar trebui sa muncesti ca sa fii mai putin stresat?

Distribuie

Prea multa munca conduce organismul spre probleme mentale, anxietate, depresie, alcoolism sau proble de cuplu, iar mai mult timp alocat vietii personale reduce nivelul stresului, spun specialistii, potrivit apropo.ro.

 

Profesorul John Ashton, presedintele Facultatii de Sanatate Publica, este de parere ca prin reducerea programului de munca scade si nivelul de stres al unui individ. Profesorul sustine ca unele persoane muncesc mai mult decat altele, la birou, iar prin scurtarea programului de munca se face un balans in acest sens.

 

"Avem nevoie de saptamana de munca de patru zile pentru a ne bucura mai mult de viata personala, de timpul petrecut alaturi de familie, de prieteni'', a declarat profesorul britanic.

 

El continua sa declare ca stresul este de vina pentru multe probleme de sanatate, inclusv hipertensiunea arteriala si cele mentale. Cei mai multi au ajuns sa renunte la masa de pranz pentru a rezolva sarcinile de serviciu. Majoritatea mananca pe fuga, alimente nesanatoase de cele mai multe ori, si in fata calculatorului.

Citește toate articolele despre

Echilibru

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

1 comentariu

isac ana

24.07.2014

Totul depinde de ambianta, de colectiv, de drepturile pe care le ai si care nu ti se respecta nici macar cele prevazute in contract, fara sa vorbim de celelalte. Iar in institutiile in care nu este ceva sanatos, se simte imediat. De la stare generala proasta, in timp apar probleme de tulburari de metabolism care nu pot fi explicate logic, o stare negativa la fel de ilogica, indispozitie, lipsa pofta de mancare, izolare atat la serviciu cat si nevoia de izolare fata de prieteni si familie, apare intrebarea "De unde vin toate aceste fantome, .....?" Cel mai corect este sa comparati "Cele 30 de caracteristici ale manipulatorilor relationali" cu tot ceea ce exista in jurul vostru si va veti explica singuri fenomenele si fantomele...

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro