Ce isi doresc angajatii de Sarbatori: mai putine petreceri, mai multi bani cash
O parte dintre angajati isi doresc un cadou ciudat de la Mos Craciun in acest an: sa le aduca concedierea sefului direct, care le face zile negre la serviciu.
Marea majoritate a angajatilor (73%) ar prefera sa se anuleze petrecerea de firma de la sfarsitul anului si sa primeasca in schimb un bonus cash, se arata intr-un studiu realizat de Glassdoor.com.
Doar 5% dintre respondenti sunt interesati de evenimentul de socializare cu colegii din luna decembrie. Cu toate acestea, companiile sunt mai dispuse decat in anii trecuti sa organizeze petreceri corporate (crestere de 17% fata de 2011).
Pe langa prima de Sarbatori, angajatii isi mai doresc o crestere de salariu (60%) si mai multe zile libere la sfarsitul anului (36%), scrie Forbes.com.
Peste 80% dintre companiile de pe piata locala intentioneaza sa foloseasca diverse forme de recompense a angajatilor la sfarsitul acestui an, potrivit unui studiu realizat de PayOut si Zucchetti Romania.
Si in 2012, la fel ca si in anii trecuti companiile vor acorda angajatilor prime, bugetul alocat acestora inregistrand o usoara crestere comparativ cu anul trecut, de 3,8%.
Valoarea medie a unei prime de Craciun va fi in acest an de aproximativ 610 lei brut. Din companiile intervievate aproximativ 15% intentioneaza sa acorde al 13-lea salariu, in crestere fata de doar 13% din companii in anul precedent.
EchilibruArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
tony
eu