Distribuie
Cea mai razboinica angajata. Au vrut sa o concedieze... Ce a urmat a depasit orice imaginatie
"Angajatorul pune conditiile la angajare. La plecare, le pune angajatul", spun avocatii specializati in dreptul muncii. Ca sa accepte sa plece din companie, o angajata a cerut un lucru nemaiintalnit pe piata muncii din Romania, a cerut 99 de salarii.
De multe ori, pretentiile managerilor care au devenit indezirabili pentru companii depasesc orice imaginatie, scrie Business Magazin.
"Cel mai exotic caz pe care l-am avut a fost al unei femei manager din telecom, care a cerut 99 de salarii compensatorii. Pana la urma, a primit doar 24", povesteste avocatul Iulian Patrascanu. El mai spune ca in topul celor mai razboinici angajati, femeile ocupa de departe locul fruntas, majoritatea acceptand cu greu faptul ca nu mai sunt dorite sau utile in companie.
Multe companii au fost nevoite sa plateasca din greu pentru decizia de a concedia, dupa ce fostii angajati si-au cerut drepturile in instanta. Noua din zece cazuri ce ajung in fata judecatorilor se termina cu castigul salariatului, nu doar pentru ca legislatia muncii ii este favorabila acestuia, ci si pentru ca in companii sunt multe nereguli in ceea ce priveste relattile dintre angajati si angajatori.
"Discutam cu un manager din FMCG, care imi spunea ca si-a negociat in contract o clauza de exit de 15 salarii compensatorii", spune George Butunoiu, head hunter-ul ce conduce firma de executive search George Butunoiu Ltd.. Sunt insa mai rare si nu sunt legate atat de practicile specifice domeniului sau companiei, ci de cat de dorit a fost managerul respectiv la momentul angajarii.
Citește toate articolele despre
Fara categorieArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Fara categorie
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro