Concediat pentru un "like" dat pe Facebook. VEZI CE PAGINA i-a adus ghinion
Un fost angajat al Bibliotecii Congresului SUA sustine ca a fost concediat pentru un simplu "like" dat unei pagini de Facebook.
Americanul Peter TerVeer, fost analist de management al Library of Congress, a fost vazut de seful sau ca a dat "like" unei pagini de Facebook pentru parintii de acelasi sex.
Seful a inteles de aici ca subalternul sau este homosexual si asta ar fi dus in cele din urma la concediere, scrie MSNBC.com, in ciuda legislatiei stricte care exista in SUA impotriva discriminarii pe criterii de orientare sexuala.
Pagina de Facebook "Two Dads" apartine unui grup de americani care promoveaza drepturile comunitatii de lesbiene si homosexuali, in special cele legate de intemeierea unei familii.
Din momentul in care i-a fost descoperita orientarea sexuala, Peter TerVeer a inceput sa primeasca din partea managerului evaluari negative de performanta (cu toate ca acestea erau pozitive inainte), precum si emailuri cu continut religios in care ii cerea sa renunte la homosexualitate.
Presiunea venita dinspre management l-a fortat pe american sa isi ia mai multe zile de concediu medical, dupa care a urmat concedierea, pe motive de absente repetate si lipsa de performanta. Peter TerVeer a decis sa dea in judecata institutia publica americana.
Fara categorieArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Fara categorie