Cum difera creierul unui antreprenor de cel al unui manager

06.02.2013
0 min
Cum difera creierul unui antreprenor de cel al unui manager

Neurologii au realizat un studiu comparativ al modului in care functioneaza creierul unui om de afaceri fata de cel al unui manager.

Diferenta majora dintre manageri si antreprenori consta in faptul ca primii aleg calea mai sigura de a conduce partial sau total afacerea altora, in timp ce antreprenorii risca dezvoltarea unor afaceri noi.

Cercetatorii de la MIT Sloan School of Management, sub coordonarea prof. Maurizio Zollo, au scanat activitatea cerebrala a celor doua categorii profesionale in timpul programului obisnuit dintr-o zi de lucru.

Concluziile cercetarii au aratat ca managerii isi folosesc preponderent zona stanga a partii frontale din creier, in timp ce antreprenorii pun la lucru atat partile din stanga, cat si cele din dreapta ale coretxului pre-frontal.

"Antreprenorii isi folosesc creierul intr-un mod cu totul diferit, nu inseamna ca sunt mai inteligenti decat managerii, dar exploreaza zone necunoscute managerilor", a declarat prof. Maurizio Zollo intr-un articol despre creierul inovativ (vezi aici).

Partea dreapta a cortexului pre-frontal este asociata cu functiile creative ale gandirii (de gen poezie, arta etc.), in timp ce partea stanga este asociata mai ales cu gandirea logica si cu luarea deciziilor rationale.

Persoanele care isi folosesc doar structurile logice ale gandirii au aversiune la risc si nu gasesc curajul de a incerca zone noi, nebatute deja, precizeaza prof. italian.

Comportamentul uman

Articol scris de:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

George

17.02.2013

depinde, un manager pe middle management e cam restrictionat

Status: Aprobat

shefu

17.02.2013

vrajeli, nu cred o iota. un adevarat manager are gandire antreprenoriala

Status: Aprobat