Distribuie
Cum imi stapanesc nervii inaintea unui interviu
Toata lumea este nervoasa inainte si in timpul interviului, indiferent daca recunoaste sau nu. Cei care nu recunosc acest lucru sunt aroganti sau au o incredere exacerbata in ei.
Cel care va ia interviul stie ca veti fi nervos. Chiar se asteapta la asa ceva. Daca sunteti agitat, tremurati sau chiar va ia plansul in timpul interviului, hiring managerul va ajunge la concluzia (in cele mai multe cazuri) ca nu veti rezista sa lucrati sub presiune si nu sunteti omul pe care il cauta.
Puteti rezolva problema stapanirii nervilor printr-un plan in doua etape:
A) Seara si noaptea premergatoare interviului
1) Serviti o cina usoara, sanatoasa. Va cunoasteti posibilele reactii ale stomacului la alimente. Evitati orice produs, care va poate crea disconfort in timpul interviului.
2) Evitati consumul de alcool. Nu puteti sa va prezentati la interviu mirosind, mahmur sau cu dureri de cap.
3) Verificati hainele pentru interviu si accesoriile. Se poate intampla ca hainele sa fi fost la curatat. Inspectati-le, sa vedeti daca sunt calcate, nu au fire de par sau scame. Ganditi-va ca trebuie sa fie si confortabile, sa nu va incomodeze in timpul interviului. Nu uitati accesorile la imbracaminte (mai ales fetele). Puneti-le sa le gasiti repede. Dimineata veti evita pierderea de timp si starile de frustare, care apar atunci cand cauti ceva si nu gasesti.
4) Revedeti posibilele intrebari. Ati mai facut acest lucru, dar o repetitie in plus nu strica. Chemati pe cineva din familie si repetati strangerea mainii si contactul vizual. Nu exagerez cu nimic!
5) Mai faceti o copie a CV-ului. Nu toti aveti imprimanta acasa. Chiar si cei care o au se pot trezi ca nu mai functioneaza. Dimineata nu trebuie sa adaugati o noua problema, rezolvati-o seara.
6) Programati alarma. Este posibil ca unii dintre voi sa nu foloseasca alarma. Totusi, nu neglijati acest aspect. S-ar putea - din cauza oboselii - sa dormiti mai mult. Luati-va masuri de precautie.
7) Un somn bun. Mergeti sa va culcati ascultand muzica care va place. Mai cititi cateva randuri, care nu au legatura cu interviul. Incercati sa vizualizati succesul de la interviu si veti adormi mult mai linistit.
B) Dimineata in care se va desfasura interviul
1) Serviti un mic dejun cat mai echilibrat. Nu consumati cafea in exces sau energizante. Evitati sucurile carbogazoase. Va cunoasteti organismul, stiti cum reactioneaza.
2) Faceti o mica repetitie a interviului.
3) Meditati. Faceti-va timp sa va concentrati asupra aspectelor pozitive, eliminand orice gand care ar putea sa va schimbe starea psihica.
4) Vizualizati succesul. Imagineaza-te cum mergi la interviu plin de incredere, cum dai mana cu hiring managerul si cum ai un contact vizual permanent cu el. Veti vedea ca, atunci cand toate acestea se vor intampla, le veti face automat, fiindca creierul vostru stie deja „sa comande” aceste actiuni.
5) Planificati-va timpul pentru a ajunge mai devreme. Nu exagerez. Datorita traficului aglomerat este bine sa faceti intr-o zi-drumul pana la locul interviului. Este un fel de test pentru cat timp veti aloca deplasarii. Sa aveti o marja de cel putin 15 minute, care sa ofere posibilitatea sa va refaceti tinuta sau chiar sa va odihniti.
6) Exersati. Revedeti posibilele intrebari si raspunsuri. Faceti exercitii sa zambiti - foarte multi candidati nu zambesc deloc in timpul interviului.
7) Purtati ceea ce va da incredere in voi. De modul cum va imbracati depind foarte multe. Nu purtati haina sau altceva ce s-ar putea sifona cand conduceti.
8) Ascultati muzica. Puteti asculta muzica care va place cand conduceti. Va induce o stare de calm si va face sa fiti mai concentrati.
Va reamintesc un lucru esential: ati fost chemati la interviu de o persoana care vede in voi omul potrivit pentru acel job. Interviul este de fapt o formalitate. Hiring managerul vrea sa va intalneasca si sa stie mai multe despre voi. El chiar vrea sa „invete” mai multe despre voi.
Modul cum va stapaniti nervii inaintea si in timpul interviului- respectand un plan, reprezinta un element deosebit de important al succesului vostru. Aveti toate sansele, daca puneti in aplicare acest plan, sa obtineti job-ul dorit.
Articol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Interviul de la A la Z
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro