Cum reactioneaza managerii romani cand angajatii COMIT o greseala

1 min
Cum reactioneaza managerii romani cand angajatii COMIT o greseala

Modalitatea clasica a managerilor romani de a reactiona in fata unei greseli facute de un subaltern este de a-l critica in public, de a-l face "cu ou si cu otet". Este metoda cea mai ineficienta, spun consultantii in resurse umane.

"Am vazut si auzit manageri manifestandu-se „il casapesc, il reduc la tacere, niciodata n-o sa ma mai puna in asemenea situatie” – existand sansa foarte mare ca pe viitor colegul nostru (sau intreaga echipa, pentru ca un astfel de comportament se afla repede) sa ascunda de noi orice greseala va mai face si sa aflam cateodata chiar extrem de tarziu, cand lucrurile devin foarte, foarte grave", spune Dana Burghel, coach la Oblio Learning, intr-un articol din Revista Cariere.

Potrivit consultantului de la Oblio Learning, greselile sunt inevitabile, toata lumea a gresit de-a lungul timpului si o va mai face, cu siguranta, pe viitor, si nu este o solutie ca managerii sa isi piarda cumpatul, sa tipe, sa ameninte sau sa il pedepseasca pe cel care greseste.

"Echipa noastra ar putea deveni experta in a ascunde greselile de ochii nostri, in loc sa isi asume responsabilitatea. Exista mari sanse sa fim si noi facuti, la randul nostru, in fel si chip in momentul in care vom gresi",precizeaza Dana Burghel.

Cea mai buna cale de a raspunde la greselile angajatilor este, pentru manageri, aceea de a le privi ca pe o oportunitate de a isi exersa abilitatile de leadership si a-l dezvolta pe celalalt.

Vezi pe cariereonline.ro care sunt cele 7 modalitati de a trece cu bine peste greselile celorlalti.

Comportamentul uman

Articol scris de:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

bo$$2013

13.08.2013

nu prea exista manageri romani.... adevaratii manageri sunt in afara in principiu... in romanica manageri se cred toti analfabetii si toti lingaii care au promovat pe pile sau dupa lins intens cativa ani.

IO

15.07.2013

interesant ,nu ! cunosc meneger de top care refuza sa discute cu angajati pe motiv ca le tulbura "karma" si aia mor de foame si neputinta ca nu au luat salariul de 3 luni ! plus ca vorbesc "romaneste " !

Ank

10.07.2013

corect, are dreptate Ursu Zgubilitic, notiunile de roman si sef se cam contrazic :D

Ursu Zgubilitic

10.07.2013

Cred ca ceea ce ati scris aici merge extins in general la sefi. Aratam prin tot ce putem ca : "Noi suntem romani !" :)