De câți bani ai nevoie pentru a nu mai lucra niciodată

05.07.2017
1 min
De câți bani ai nevoie pentru a nu mai lucra niciodată

Distribuie

Sursa foto

 

Cu toții avem momente când visăm cu ochii deschiși, sau închiși, la clipa în care nu va mai trebui să depunem niciun efort pentru a ne asigura existența. Clipa în care sumele acumulate în cont, sau la saltea, ne vor fi suficiente pentru a ne hrăni trupul, mintea si prietenii cu orice ne dorim.

 

Modalitatea în care obținem acești bani este mai puțin relevantă în visele pe care le avem. Ei pot veni din economii, moșteniri sau câștiguri subite la tot felul de jocuri de noroc. Indiferent de unde provin însă, în visele acestea care pentru mulți dintre noi nu se vor adeveri vreodată nu aflăm care este suma exactă de care am avea nevoie pentru a transpune gândurile in realitate.

 

Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă

 

Suma de bani necesara pentru a duce un trai îndestulător, fără a munci, depinde de foarte mulți factori, care pleacă de la speranța de viață a persoanei respective si ajunge să ia în calcul până si inflația prevăzută pentru anii ce urmează.

 

Exista mai multe calculatoare online care vă pot ajuta să vă faceți o idee cam de câți bani aveți nevoie pentru a trăi fără a munci. Pe lângă elementele pe care nu le putem controla, cum este inflația, în general specialiștii spun ca cel mai simplu mod de a calcula suma de bani necesară pentru un trai fără griji este de a înmulți cheltuielile anuale necesare pentru menținerea stilului de viața actual cu numărul de ani pe care persoana se așteaptă să ii trăiască.

 

Ce nu spun specialiștii este faptul că, de exemplu, dacă cineva ar avea nevoie de un milion de euro pentru a se retrage din activitate la 40 de ani si a își trăi viața fără griji încă 20, acel milion va fi cheltuit, fără nicio îndoială, în mult mai puțin timp decât era prevăzut.

 

Indiferent daca alegeți să investiți suma mare obținută sau să beneficiați de dobânda vreunei bănci la depozite, nu trebuie subestimată puterea unui om de a cheltui mai mult decât produce, iar cu cat veniturile sunt mai mari, cu atât cresc si cheltuielile.

 

Prin urmare, când vă stabiliți un țel, luați în calcul si acest aspect. Suma la care veți ajunge va fi mult mai mare decât cea indicată in calculele inițiale.

Citește toate articolele despre

Planificare carieră

Articol scris de:

Daniel P.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro