De ce isi urasc angajatii SEFII. 6 explicatii date de psihologi
Exista 6 motive principale pentru care angajatii isi urasc sefii, spun psihologii.
Cei mai multi dintre angajati au motive obiective pentru a-si uri sefii, potrivit unui articol din revista Psychology Today. Persoanele care ajung in pozitii de conducere sunt rereori pregatite pentru acest rol.
Ce probleme au sefii si de ce isi atrag ura angajatilor:
1. Au asteptari nerealiste de la subalterni. Unii dintre manageri cred ca subalternii lor ar trebui sa isi dedice intreaga viata sarcinilor de serviciu, sa lucreze si acasa, si noaptea, si in week-end. De fapt nu ii intereseaza cand lucrezi, dar trebuie sa ai mereu temele facute.
2. Nu ii trateaza pe angajati ca si cum ar fi fiinte umane. Angajatii sunt, pentru multi sefi, robotei buni doar sa creasca productia. Pentru ca se afla sub ei in ierarhie, managerii uita ca si oamenii cu functii de executie au minte si suflet.
3. Nu isi recunosc greselile. Narcisismul este o boala profesionala in cazul managerilor, acestia nu reusesc sa accepte ca pot gresi chiar ei insisi. Daca eroarea proprie e exclusa, trebuie gasit rapid un tap ispasitor.
4. Pedepsesc mai intai si apoi intreaba. Criticile facute in public sunt la ordinea zilei chiar daca managerul respectiv nu este sigur cine a gresit. Prefera sa se impuna dur in mijlocul echipei, ca si cum vina ar fi colectiva.
5. Tind sa se manifeste violent. Sefia le ia unora mintile, incep sa tipe, sa vorbeasca urat, sa ameninte, ca si cum firma ar fi a lor, iar angajatii sclavi.
6. Iau credit pentru munca altora. Odata ajunsi la conducere, nu vor sa mai coboare de pe scara maririi sau incearca sa se urce cat mai sus, asa incat sunt dispussi sa minta, sa creeze impresii false, sa isi aroge munca altora. Intr-un cuvant, multi dintre manageri au doua fete.
EchilibruArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
eu
aroganta maxima, prostie nemarginita si tupeul de a-ti spune in fata ca esti prost.
Bumser
Ana