De ce nu te invită nimeni la interviu deşi aplici frecvent la joburi?

23.09.2016
1 min
De ce nu te invită nimeni la interviu deşi aplici frecvent la joburi?

Distribuie

Depui CV-uri, dar nu eşti chemat la interviuri? Compania X tocmai a scos un job tentant pe piaţă. Îţi aduci aminte că ai o fostă cunoştinţă care lucrează acolo şi te-ar putea ajuta să transmită CV-ul tău la “cine trebuie”. Cât te-ar putea ajuta această recomandare? Între timp te-ai gândit să aplici totuşi la job pe platforma de recrutare. Eşti al 550-lea candidat. Ce şanse sunt să fii chemat la interviu? Consultanţii în recrutare spun că dacă aplici frecvent pentru joburi şi nu eşti chemat la interviuri “există o explicaţie” sau... mai multe.

 

“În România se întâmplă frecvent ca acele persoane care doresc o schimbare profesională să aplice la job-uri citind doar titlul, fără să parcurgă detaliile despre responsabilităţi şi cerinţe şi astfel micşorîndu-şi şansele de a fi invitate la interviu” spune Veronica Stoica, recruitment Manager în cadrul companiei APT, specializată în resurse umane. Alte motive pentru care o persoană nu va fi invitată la interviu, deşi aplică frecvent la job-uri sunt un CV sumar, care NU pune în evidenţă expertiza şi competenţele tehnice sau unul care conţine multe greşeli gramaticale, lipsa competenţelor cheie pentru rolul respectiv (de ex. un candidat aplică pentru un post similar într-o altă companie, dar pentru acel post sunt necesare cunoştinţe avansate de limba germană pe care candidatul nu le deţine). “Candidatul aplică prea târziu şi rolul este deja închis” mai adaugă Veronica Stoica pe lista greşelilor frecvente pe care le fac cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Un alt motiv pentru care nu ai prea mari şanse să fii chemat la interviuri este schimbarea job-ului prea des.

 

CV-ul este imaginea potenţialului candidat şi arată modul în care acesta «îşi vinde» propriile cunoştinţe, abilităţi, competenţe şi expertiză.

 

Cele mai frecvente greşeli pe care le fac cei care aplică la job-uri sunt:

 

- Lipsa unei scrisori de intenţie personalizată;

- Un CV foarte succinct care nu pune în valoarea expertiza şi competenţele; potenţialul unui candidat;

- Greşeli gramaticale;

- Lipsa unei structuri clare a CV-ului;

- Descrierea responsabilităţilor preluate cu “copy-paste” din fişa de post;

- Lipsa responsabilităţilor aferente rolurilor avute.

 

Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.

Citește toate articolele despre

Interviul de la A la Z Resurse interviuri

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro