Directorul de resurse umane al Google vorbeste despre greseala fatala pe care o fac 58% dintre cei care cauta un job

21.09.2014
1 min
Directorul de resurse umane al Google vorbeste despre greseala fatala pe care o fac 58% dintre cei care cauta un job

Distribuie

Laszlo Bock, directorul de resurse umane de la Google, spune ca a revizuit peste 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei sale. Unele sunt extraordinare, cele mai multe sunt bune, dar exista si CV-uri pline de greseli impardonabile.

 

Pentru a ajuta candidatii sa realizeze un CV cat mai bun, Bock a decis sa prezinte pe LinkedIn cateva dintre greselile pe care le descopera in mod frecvent.

 

Greseli de tipar. Poate pare ceva evident, insa Bock spune ca 58% dintre CV-urile pe care le parcurge contin cel putin o greseala de ortografie. Aceste erori sunt extrem de grave pentru ca angajatorii percep o atentie scazuta la detalii si lipsa de interes fata de calitatea documentului.

 

Lungimea. O regula de baza in alcatuirea CV-ului este ca zece ani de experienta trebuie sa intre pe o singura pagina a documentului. Un CV compact arata abilitatea de a concentra informatii intr-un spatiu redus.

 

Formatarea. Daca jobul dorit nu este unul de designer sau artist, formatarea trebuie sa fie cat mai simpla si sa foloseasca fonturi si dimensiuni clasice.

 

Informatii confidentiale. Bock argumenteaza ca un candidat trebuie sa fie extrem de atent la clauzele existente in contractele de munca anterioare. Daca este specificata interdictia de a face public numele unui client, aceasta trebuie respectata, pentru ca altfel candidatul poate arata lipsa de respect fata de compania sau companiile pentru care a lucrat.

 

Minciuni. Adaugarea unor informatii false in CV este intotdeauna o idee proasta. Au existat exemple de CEO care au fost demisi pentru asa ceva, spune Bock, referindu-se  la fostul CEO al Yahoo!, Scott Thompson. O minciuna din CV poate avea efecte si 10-20 de ani mai tarziu.

 

Citește toate articolele despre

Employer branding

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe

Comentarii

7 comentarii

Row

17.10.2014

Lol...

Status: Aprobat

lolk

14.10.2014

4 stai jos, intelegem ca te scuzi dar fix ce ai vrut sa nu faci ai facut lol

Status: Aprobat

erika

08.10.2014

"Pentru ca din seria filmelor si pentru ca automobile" :))....

Status: Aprobat

Row

07.10.2014

"Prezentate" si "sa se aplice". Au fost erori de tastare si da, e greseala mea. Totusi, "pentru ca CV"....expresia in sine este dovada unei lipse, lacune, usor retard poate. Si nu cred ca a fost o greseala pentru ca se observa la multe persoane, o expresie preluata pentru a parea "cool" poate...

Status: Aprobat

ehe

02.10.2014

analfabetism sau nu, "sa se aplica" si "presentate" e pentru ca CV :)

Status: Aprobat

Row

02.10.2014

A scrie fara greseli de tipar, a nu minti in CV, a fi scurt si concis in exprimare, a avea o formatare potrivita documentului....toate sunt reguli de bun simt. Nu exista "cate bordeie atatea obiceie", adica nu se aplica in situatia asta. Normele presentate in articol se aplica sau ar trebui sa se aplica peste tot in lume, indiferent de tara, oras, companie sau cultura organizationala. Faptul ca aceste aspecte sunt prezentate ca fiind "greseli" in CV nu este ok. De exemplu, un cv cu greseli de ortografie este, intr-adevar, semnul unei lipse de atentie. Bine, la noi in tara, din experienta mea, poate fi semn de analfabetism...

Status: Aprobat

isac ana

24.09.2014

Mi se pare mult mai corect sa spunem "Cate bordeie atatea obiceie."

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro