Google investeste in pregatirea angajatilor pentru slujbele viitorului

11.08.2017
1 min
Google investeste in pregatirea angajatilor pentru slujbele viitorului

Angajati din Statele Unite, Canada, Australia, dar si Europa vor putea in curand sa se pregateasca profesional pe banii Google, dupa ce gigantul IT a anuntat ca va oferi 50 milioane de dolari finantare organizatiilor non-profit care se ocupa de pregatirea fortei de munca.

Initiativa Google a plecat de la faptul ca potrivit datelor sale, datorita evolutiei rapide a tehnologiei, in curand piata muncii va avea nevoie de oameni cu aptitudini noi. Nu mai putin de o treime dintre locurile de munca ale viitorului vor necesita cunostinte care nu sunt comune astazi.

Principala conditie pusa de Google este ca aceste organizatii sa ii pregateasca pe oameni pentru slujbele viitorului. Aceasta conditie poate fi indeplinita in trei moduri diferite, a anuntat compania in comunicatul oficial.

Vor fi luate in considerare pentru finantare in primul rand acele organizatii care ii invata pe oameni aptitudinile necesare pe o piata a muncii in continua schimbare. Vor fi de asemenea finantari pentru cei care vor facilita obtinerea slujbelor potrivite acestor aptitudini. A treia categorie o reprezinta organizatiile non-profit care sprijina angajatii cu venituri minime.

In plus fata de finantarile anuntate, Google va investi 2 milioane de dolari in cercetarea felului in care piata muncii se schimba, propulsata fiind de avantul tehnologic. Rezultatele obtinute vor fi impartasite in urmatorii doi ani cu o serie de experti in domeniu pentru gasirea unor solutii de adaptare a ofertei la cerere.

Piața muncii

Articol scris de:

Daniel P.

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV