Distribuie
Inamicii succesului
Petrecem mult timp studiind procesul de a avea succes, de a trăi o viață conștientă, de a avea rezultate și a face performanță. De multe ori nu depunem atât de mult efort având în vedere ceea ce ne împiedică.
În tot ceea ce facem, de multe ori primul nostru obiectiv este să avem succes. După ce ai succes, orice îți dorești se poate întâmpla. Există multe modalități de a reuși, dar greșelile făcute sunt de obicei aceleași. Eșecul în proces apare pe baza inacțiunii și a gândirii.
Iată câteva lucruri pe care nu le conștientizăm și care sunt dușmanii succesului:
1. Frica: „starea de a te teme ... o emoție tulburătoare ... un sentiment de pericol iminent ... spaimă, îngrijorare, neliniște, panică, suspiciune, neliniște.”
Din experiența mea primul obstacol, primul dușman al succesului este frica. Frica ne poate opri uneori chiar înainte de a începe o acțiune. Când suntem tineri, la început de drum, nu știm ce nu știm și ne asumăm noi provocări aproape nesăbuit. Pe măsură ce ne maturizăm începem să ne imaginăm miza și înțelegem responsabilitatea. Același lucru se întâmplă și într-un nou loc de muncă. La un moment dat ne temem - și ținem cont de faptul că aproape fiecare element din definiția fricii va reflecta ceea ce s-ar putea întâmpla. Frica ne îngheață; ne blochează, iar antidotul este acțiunea.
2. Certitudinea: „starea de a fi sigur ... a fi liber de îndoieli sau rezerve ... fixat, stabilit, convins, mulțumit.”
Al doilea dușman este certitudinea. Ne confruntăm cu temerile noastre, acționăm ... ne mișcăm. Și cu puțin noroc, reușim. Ce ne împiedică atunci? Într-un cuvânt, certitudinea. Ați auzit vreodată expresia „adesea greșită - întotdeauna sigură?” Odată cu succesul nostru timpuriu vine un sentiment de claritate și încredere. Aceeași încredere care ne permite să depășim frica ne poate orbi și îngusta calea către alte opțiuni. Credem că avem răspunsuri la provocările vieții chiar și atunci când nu avem. Se cere remediul la o claritate falsă. Învingem al doilea dușman al succesului învățând cum să învățăm și de la ceilalți.
3. Oboseala: „oboseală din efort ... stres ... letargie, slăbiciune.”
Al treilea inamic? Oboseala. Cu acțiune și claritate pentru a combate temerile neîntemeiate și cu smerenie și curiozitate pentru a elimina aroganța certitudinii neînvățate, performăm și ne comportăm bine. Câștigăm timp de calitate în a ne începlini sarcinile pentru a dobândi control, dar un inamic final așteaptă: oboseala. Devenim obosiți, plictisiți și amorțiți. Care este leacul acestui inamic al succesului? Varietate și distanță. Combatem oboseala extinzându-ne atenția pentru a include un alt efort și separându-ne, chiar temporar, de sursa oboselii.
4. Lipsa planificării
Uneori, indiferent de cât efort a fost depus, obiectivul dorit nu poate fi atins. Unul dintre principalele motive pentru aceasta este lipsa de planificare. Începând cu un plan pentru ceea ce doriți să realizați înseamnă atât economisirea timpului, cât și lupta cu situații care pot duce la eșec. Uneori, depunând eforturi fără planificare, se poate ajunge la eșec.
5. Comunicarea constantă cu persoanele negative
Uneori este bine să comunici cu persoane negative. Deoarece este destul de util să obțineți informații despre lucruri pe care trebuie să le faceți sau să vă uitați la punctele pe care nu le vedeți. Dar a rămâne în contact cu oameni negativi pentru o lungă perioadă de timp vă poate distruge încrederea în succes. Dacă crezi cu adevărat în ceva și vrei să-l realizezi, trebuie să-ți iei adio de la gândurile negative și persoanele negative.
6. Perfecționismul
A fi perfecționist este, în majoritatea cazurilor, indicat; vă permite să faceți ceea ce doriți în mod corespunzător și responsabil. Dar, în același timp, perfecționismul este unul dintre cei mai mari dușmani ai succesului. Vă ține în mod constant în starea de frică, vă determină să vă îndepărtați de obiectivele inițiale munca și vă determină să nu puteți începe ceea ce vă propuneți. Odată ce ai planul tău, începe prin a face un pas și încearcă să perfecționezi totul mai târziu.
7. Lipsa scopului
Lipsa scopului este cel mai bun prieten al eșecului. A nu avea un scop înseamnă că nu ai voința de a avea succes. Dacă într-o zi te străduiești să ai succes, lipsa de scop îți va face cu ochiul. În orice caz, ar trebui să aveți un scop. Ar putea fi orice. Scopurile sunt cele care determină oamenii să-și trăiască viața la maxim, cu sens.
8. Prea multă încredere în sine
A avea încredere în sine este o cerință importantă pentru succes. Lipsa de încredere înseamnă să nu faci pașii către succes. Cu toate acestea, a fi prea încrezător ar putea fi dăunător, deoarece prea mult din orice strică. Fiind prea încrezător vei crede că vei putea face totul singur și, dacă nu vei reuși mai târziu, te poate face să fii etichetat ca un eșec de oamenii din jurul tău. Acest lucru vă poate determina, de asemenea, să fiți afectat emoțional.
9. Autosabotajul
Un mecanism automat și inconștient, prin care ne facem rău, fie că vorbim de sănătate, relații sau succes în plan profesional etc.
Autosabotajul este un tipar de comportament prin care, în mod inconștient, ne creăm singuri probleme, avem anumite comportamente care ne fac rău (imediat sau pe termen lung) sau ne diminuăm șansele de a ne îndeplini obiectivele pe care ni le-am stabilit.
Deși autosabotajul este destul de comun, de cele mai multe ori nu știm de ce avem aceste comportamente și cum să le oprim. Autosabotajul poate apărea în numeroase situații.
Exemple frecvente de autosabotaj includ: procrastinarea (amânarea de a începe sau realiza o sarcină); perfecționismul; sabotarea unor relații; auto-vătămarea. Autosabotajul apare inclusiv atunci când încercăm să schimbăm un obicei negativ sau ne luptăm cu o tulburare precum depresia, adicțiile.
10. Lipsa de asumare a responsabilității
Succesului îi plac riscurile. Și aceste riscuri apar cu responsabilități. Asumarea responsabilității în anumite domenii ale vieții este un risc pentru succes.
Acum haideți să facem ceva diferit. Să dărâmăm dușmanii succesului!
- Faceți ceva, orice. Faceți ceva care vă sperie, la serviciu sau acasă, ieșiti din ceea ce înseamnă rutină și confort!
- Găsiți pe cineva pe care să întrebați ce să faceți într-un aspect al vieții personale sau profesionale. Combateți tendința de a vă judeca implicând o altă persoană. Întrebați, mulțumiți și măcar luați în considerare soluția oferită.
- Schimbați registrul. Există ceva de care v-ați săturat? Faceți o pauză, dar umpleți golul cu o nouă sarcină. Simțiți din nou cum e un nou început.
Ca o conluzie, Stephen Hawking zicea: Oricât de dificilă ar părea viața, există întotdeauna ceva ce poți face în care poți avea succes!
Citește toate articolele despre
Comportamentul uman Misiune Echilibru Planificare carieră Human behaviorContributor Undelucram.ro
Corina Neagu
Mai multe articoleDistribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Comportamentul uman
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro