Distribuie
Inca cinci lucruri pe care nu ar trebui sa le treci in CV
Modalitatile de redactare a CV-ului sunt atat de numeroase incat este imposibil sa gasesti un format care sa impace nevoia candidatului cu cerintele angajatorului. Iar informatii despre cum sa, sau cum sa nu redactezi un CV se intalnesc la tot pasul.
De ce atunci sa va mai spunem si noi, inca o data, ce sa nu treceti in CV? Sa fie oare din nevoia de a indeplini norma de informatii pe care ne-am propus sa vi le transmitem? Sau din cauza ca, lucrand in domeniu, vedem ca toate aceste detalii disponibile la tot pasul nu au niciun efect asupra produsului final?
Ne-am propus sa facem o lista de inca cinci lucruri care, desi sunt considerate de multi dintre noi esentiale pentru CV, nu ne saboteaza sansa de a obtine o slujba, ci pe aceea de a ajunge la interviul dorit. Nu sunt cele mai grave cinci lucruri. Dar sunt cel mai des intalnite. Si nu ar trebui sa apara in CV.
1. Fotografia. Cineva, candva, s-a gandit ca CV-ul este un fel de pagina pe o retea sociala, asa ca a oferit optiunea de a adauga o fotografie. Ne-am repezit cu totii si ne-am pus in colt o poza, multumiti ca vreun angajator se va bucura sa ne vada mai intai in format 2D. Fata fiecaruia, cat de unica ar fi ea, nu spune nimic despre experienta noastra profesionala. Iar costumul/rochia de la o nunta prin Pipera nu arata cat de „profi” putem fi.
2. Toate cele 36 de locuri de munca precedente. Cu cat e mai stufos un CV, cu atat impresioneaza mai mult. Gresit. Daca ai 20 de ani si ai schimbat deja 5 joburi, nu e in avantajul tau. Daca esti mai in varsta, pe nimeni nu intereseaza ca la primul loc de munca turnai boltari. Sigur, evolutia pana in prezent e spectaculoasa, dar pe angajator nu il intereseaza ca stii sa manevrezi lopata, ci ca poti vinde un produs, asa cum cere postul.
3. Realizari interesante doar pentru tine. In tinerete ai urmat cursurile unei scoli de fotomodele. Ai pe peretii din dormitor o diploma de buna purtare pe timpul liceului. Ai fost odata numit in fruntea asociatiei de locatari. Excelent. Nu trece aceste lucruri in CV. (decat daca aplici pentru un post de fotomodel).
4. Aptitudini si cunostinte unice, pe care le avem cu totii. Este in regula sa treci in CV cunostinte solide de Microsoft Word sau operare PC. Asta daca inca mai traiesti in 1998. Ati fost vreodata intrebat daca stiti sa cititi? Ca si abilitatea de a citi, anumite cunostinte sunt considerate obligatorii, fara a fi trecute in cerintele postului.
5. Ochi pentru ochi. Cand vi se insira ca cerinte abilitati imposibil de masurat, poate parea in regula sa raspundem cu aceeasi moneda: jucator de echipa, abilitati de comunicare, dornic de evolutie. Numai ca nu e in regula. Daca ei nu pot mai mult, noi putem.
Citește toate articolele despre
Resurse CVArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Resurse CV
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro