Interviu cu Anca Lăzăroiu și Traian Bossenmayer - Electronic Arts România

22.06.2021
6 min
Interviu cu Anca Lăzăroiu și Traian Bossenmayer - Electronic Arts România

Distribuie

1. Pe scurt despre profilul profesional: studii, experiență, poziția curentă și responsabilitățile pe care le presupune aceasta în cadrul companiei.

[Traian] Numele meu este Traian Bossenmayer și în prezent sunt Director Resurse Umane, poziție din care coordonez activitățile din departamentul de resurse umane din EA România, unul dintre cele mai mari studiouri EA din întreaga lume. M-am format în domeniul resurselor umane și în consultanță organizațională, am studiat managementul afacerilor, urmând apoi un master în psihologie în România și un master în studii organizaționale în Olanda.
 

 

[Anca] Numele meu este Anca Lăzăroiu, sunt Talent Acquisition Manager și lucrez în Electronic Arts de 13 ani. Am început ca Junior Recruiter și am avut norocul să fiu martora expansiunii EA România, să experimentez tot ce are de oferit și sa cresc profesional alături de companie. În calitate de TA Manager, sunt responsabilă cu strategia de recrutare a EA România și cu implementarea acesteia, alături de echipa noastră de recrutare. Echipa de “talent acquisition” este una globală, ceea ce generează o colaborare strânsă și un schimb permanent de bune practici între studiourile EA din toata lumea.


2. Având în vedere noul context generat de pandemie, cum v-ați adaptat la trecerea către online și lucrul de acasă? Ce măsuri ați luat pentru angajați? Cum ați asigurat climatul de lucru potrivit contextului? Ce beneficii adiționale ați oferit?

[Traian] La EA am reacționat rapid în momentul declanșării pandemiei și am trecut în totalitate la telemuncă începând din luna martie a anului trecut. Din primele luni ale anului 2020 am creat echipe globale care să coordoneze eforturile pe măsură ce ne-am adaptat la noua realitate globală. Ne-am concentrat, și continuăm să o facem, pe reorganizarea unora dintre modurile noastre interne de lucru, de la cum folosim tehnologia la felul în care comunicăm, învățăm și lucrăm împreună, pentru a continua să producem unele dintre cele mai bune produse de divertisment din lume.


Prioritățile noastre au fost sănătatea și binele angajaților și colaboratorilor noștri. De la început, toate deciziile au fost și continuă să fie determinate în baza acestor criterii, care sunt adânc înrădăcinate în valorile noastre. În plus față de asigurarea tehnologiei necesare pentru a continua lucrul de la distanță, am oferit asistență financiară pentru lucrul de acasă și acces la resurse pentru menținerea stării de bine a colegilor noștri prin rețeaua noastră de parteneri globali. Am extins opțiunea de concediu de îngrijire pentru aceia dintre noi care au grijă de copii în timp ce lucrează de acasă. În plus, avem o gamă largă de resurse disponibile, de la coaching individual, cursuri despre sănătatea mentală, self-care, lucrul la distanță, parenting și multe altele.


3. Cum se desfășoară în prezent procesul de recrutare la EA România?

[Anca] Procesul de recrutare în Electronic Arts urmărește să descopere potențialul unui candidat și toate abilitățile care ar face acel candidat potrivit rolurilor noastre. De asemenea, investigăm temeinic motivația și interesele profesionale ale candidaților. Suntem transparenți în ceea ce oferă rolurile, astfel încât să ne asigurăm că respectivii candidați aleg informat atunci când decid să ni se alăture. Este întotdeauna un proces bidirecțional. EA este un angajator care oferă oportunități și șanse egale tuturor celor care își exprimă interesul pentru rolurile noastre.


4. Ce fel de candidați căutați acum pentru pozițiile deschise în companie? Care sunt cerințele speciale apărute odată cu pandemia, la ce vă uitați mai atent?

[Anca] EA România oferă o gamă largă de roluri, de la programare,  la “project management”, “data analysis” sau “game design”, doar sa enumerăm câteva. Oferim de asemenea oportunități de stagii de practică sau roluri pentru tinerii care sunt la început de carieră, dar și provocări pentru profesioniști cu experiență.


În prezent, toate procesele noastre de selecție sunt adaptate la modul de lucru la distanță, inclusiv testarea candidatilor și interviurile. În acest mediu virtual, considerăm că este cu atât mai important să ne prezentăm valorile și cultura noastra organizațională în interacțiunile cu candidații și să le oferim o experiență autentică a lucrului în cadrul EA România.


5. Câte poziții estimați să recrutați în cursul anului și care sunt canalele prin care veți comunica acțiunile de extindere a echipei?

[Anca] Căutăm întotdeauna noi colegi care să ni se alăture și invităm pe oricine este interesat să verifice site-ul nostru de cariere unde publicăm toate rolurile pe care le avem deschise (www.getinthegame.ro, www.ea.com/careers). Suntem prezenți la diverse evenimente de recrutare sau la evenimente profesionale de industrie, comunicăm în social media și avem o pagină de Facebook a companiei și o pagină de LinkedIn. Există astfel o mulțime de oportunități pentru a obține mai multe informații despre cultura noastră, despre colegii noștri, despre viața noastră de zi cu zi, povești sau proiecte și, în general, cum este să lucrezi în industria de gaming. Sau, dacă dorești doar să porți o conversație exploratorie cu unul dintre colegiii noștri, te rugăm să ne trimiți un e-mail la rojobs@ea.com și revenim cu o invitație!


6. Cum ați descrie cultura organizațională a EA România în 3 cuvinte? Care sunt acele detalii care definesc cultura organizației voastre, dar nu pot fi depistate într-un tur al biroului?

[Anca & Traian] Cele trei cuvinte care descriu cel mai bine cultura EA România ar fi inovația, creativitatea și orientare autentică către oameni. Cred ca ele s-ar observa destul de ușor și printr-un tur scurt al studioului, dar devin cu atât mai vizibile și palpabile odată ce faci parte din echipa noastră. Punem mult accent pe calitatea relațiilor, pe abordarea de bun simț, umană în tot ceea ce facem și credem într-un mediu orientat pe echitate, incluziune și diversitate. Probabil una dintre trăsăturile cele mai valoroase ale mediului EA România este felul serios în care alegem sa “ne jucăm”, care implicit se transpune în tot ceea ce facem - de la crearea unora dintre cele mai bune jocuri din lume, la cum alegem sa fim unii cu alții.


7. Tot mai multe companii au înțeles importanța dezvoltării personale și profesionale a membrilor din echipe și se depun eforturi în acest sens. Care sunt oportunitățile de creștere prin care voi contribuiți la dezvoltarea angajaților?


[Traian] În Electronic Arts România credem ca într-un mediu de lucru creativ, în care oameni pasionați dezvoltă unele dintre cele mai apreciate produse de entertainment și tehnologie din lume, este nevoie de spațiu și oportunități de învățare și dezvoltare. Acestea vin într-o sumedenie de moduri în EA, cum ar fi prin învățarea practică, “on the job”, întrucât însăși dezvoltarea unui joc sau a unei tehnologii presupune continuu o deschidere catre învățare și research, proces în care mai multe specializări se întalnesc și creează împreună. Sigur, oferim și proiecte de învățare sub formă de workshop-uri și acces la platforme online în zona competențelor soft, de comunicare, relaționare, management, cât și în zona tehnică. Organizăm și evenimente interne cu speakeri și traineri tehnici de renume mondială. De câțiva ani buni avem și programe interne de “knowledge sharing” prin care facilităm conversații cu scop de învățare și schimb de expertiză între diferite echipe ale studioului. De asemenea, anual, fiecare angajat EA are acces la sesiuni individuale de dezvoltare profesională și personală prin platforme globale dedicate. Nu în ultimul rand, EA este o organizație cu studiouri în toate regiunile globului. Acest fapt oferă angajaților și colaboratorilor noștri șansa unor schimburi de experiență care, pe lângă dezvoltarea profesională punctuală în fiecare domeniu de expertiză, facilitează și o înțelegere aprofundată a altor culturi și contexte.        
                    

8. Cum ați descrie politica de beneficii a Electronic Arts România? Cum ați adaptat oferta EA noului context pandemic?
 
[Traian] Politica de beneficii EA România este una cuprinzătoare. Pe lângă beneficiile considerate cumva de bază, cum ar fi asigurarea de sănătate, care în cazul nostru este extrem de ofertantă, oferim opțiuni care pun accent pe echilibrul vieții personale și profesionale, pe încurajarea unui stil de viața activ cum ar fi de exemplu decontarea, parțial sau integral a abonamentelor la cluburi sportive. În noul context al pandemiei am pus accent pe sănătatea și siguranța tuturor angajaților și colaboratorilor și am oferit susținere financiară și timp liber dedicat în funcție de contextul particular al fiecăruia. Așa cum am menționat și mai sus, avem o gamă largă de resurse disponibile, de la coaching individual, cursuri despre sănătatea mentală, self-care, lucrul la distanță, parenting și multe altele. De curând am implementat și opțiunea ca fiecare angajat EA să poate să lucreze de oriunde din lume timp de două săptămâni în fiecare an, politică care va complementa politicile de lucru la distanță sau hibrid ale EA, care depind de specificitatea fiecărui rol.


9. Pe final, ce le recomanzi celor ce-și doresc să vă cunoască mai bine și să evalueze dacă misiunea și valorile EA creează oportunitățile de care ei au nevoie?

[Traian] Să vină să ne cunoască, să ne adreseze întrebări, indiferent dacă în acel moment avem oportunități care se potrivesc cu aspirațiile lor sau nu. Suntem o companie deschisă, activi pe toate platformele de social media și participăm activ la evenimentele de tehnologie locale. Legat de platformele de social media, de curând am lansat a doua sesiune de “Ask me anything” în care unul din colegii noștri răspunde întrebărilor venite tocmai de la cei care doresc să cunoască mai bine lumea EA România.

Citește toate articolele despre

Interviuri Undelucram

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro