Intrebari importante la care trebuie sa capeti raspuns la interviu

17.08.2017
1 min
Intrebari importante la care trebuie sa capeti raspuns la interviu

Distribuie

Sursa foto

Interviul de angajare a fost multa vreme o intalnire intre doi oameni aflati pe pozitii de putere diferite. Aveam, pe de o parte, angajatorul puternic, stapan pe sine, uneori condescendent, iar pe de alta parte candidatul timid, defensiv, gata de a accepta orice propunere doar pentru a primi o slujba.

Din fericire, lucrurile incep sa nu se mai prezinte asa, cel putin in cazul candidatilor veterani interviul devenind treptat o intalnire intre egali. Din pacate, candidatii aflati la inceput de cariera inca se mai gasesc in situatia descrisa anterior, in special din lipsa experientei necesare pentru a obtine tot ce se poate obtine de la angajator, inca de la interviu.

Ce trebuie facut, deci, pentru a evita situatia in care angajatorul ar putea profita de lipsa de experienta a celui intervievat? Raspunsul simplu ar fi increderea in sine, care in timpul unui interviu ar trebui sa se manifeste sub forma unor intrebari incomode pentru angajator, dar esentiale pentru clarificarea unor aspecte importante pentru candidat.

Mai jos aveti cateva astfel de intrebari pe care nu ar trebui sa va temeti a le rosti. Daca primiti raspuns, puteti lua mai usor decizia de a accepta o oferta sau nu. Daca nu primiti raspuns, ar fi mai bine sa nu acceptati.

1. De ce face compania dvs. angajari? In general, locurile de munca devin disponibile dupa o serie de promovari in cadrul companiei, dupa o serie de demisii/concedieri sau ca urmare a extinderii activitatii. Evident, veti vrea sa lucrati intr-o companie care isi promoveaza oamenii sau isi extinde activitatea. Nu ar trebui sa aveti nimic de-a face cu una de la care angajatii pleaca pe banda rulanta.

2. Cati oameni veti angaja in total pentru aceasta functie? Daca angajatorul spune ca isi extinde activitatea dar cauta un singur om, sunt toate sansele ca afirmatia sa fie neadevarata.

3. Care este venitul celui mai bun angajat al dvs.? Pusa la momentul potrivit, intrebarea aceasta va va permite sa va faceti o ideea asupra veniturilor pe care urmeaza sa le aveti, dar in acelasi timp ii transmite angajatorului ca nu doriti sa aveti performante de pluton.

4. Care este cea mai inalta functie in compania dvs. la care as putea avea acces, in timp? Raspunsul la aceasta intrebare va va lamuri daca aveti sanse de a promova in cadrul companiei de-a lungul timpului. Daca organigrama angajatorului nu permite avansarea in cariera, poate ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a accepta o oferta.

Intrebarile de mai sus pot parea, cel putin unele, prea indraznete. Nu uitati totusi ca atunci cand alegeti o companie pentru care sa lucrati, nu alegeti un loc de munca, ci un stil de viata.

Citește toate articolele despre

Ghid

Articol scris de:

Daniel P.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro