„Learning”: Keyword-ul Conferinței Top Angajatori Undelucram.ro 2024

20.02.2024
3 min
„Learning”: Keyword-ul Conferinței Top Angajatori Undelucram.ro 2024

Recent a avut loc Conferința Top Angajatori Undelucram.ro. Companiile aflate în clasament au împărtășit din bunele lor practici și din strategiile de HR care i-au determinat pe angajați să îi recomande prin recenziile lor.

Atât din discursurile reprezentanților companiilor cât și din cel al lui Michael Kilty, Senior Learning & Development Consultant Central Eastern Europe la LinkedIn s-a evidențiat mai mult ca niciodată un element cheie pentru un viitor durabil în piața muncii: „Learning”

Necesitatea de învățare continuă și de oportunități de creștere în cadrul companiei par a fi elementele care vor face diferența la nivel de competitivitate atât între angajați cât și între companii în piața muncii a următorilor ani.

Discuțiile din cadrul Conferinței susțin importanța capacității de învățare din trei perspective:

1. Importanța învățării continue prezentată de Michael Kilty, speakerul LinkedIn;
2. Oportunitățile de avansare (învățare) ca unul dintre criteriile pentru poziția în clasament a companiilor din Top Angajatori Undelucram.ro;
3. Companiile ce pun accentul pe învățare - premiate în cadrul Learning Award.

Let’s dive in!

1. Importanța învățării continue prezentată de Michael Kilty, speaker LinkedIn

Discursul lui Michael Kilty, Senior Learning & Development Consultant Central Eastern Europe la LinkedIn a reprezentat un moment cheie din desfășurarea Conferinței Top Angajatori Undelucram.ro.

Tema principală a discursului a fost impactul inteligenței artificiale asupra pieței muncii și nevoia de învățare continuă pentru a rămâne relevanți.

Iată câteva date prezentate de Michael Kilty care demonstrează necesitatea deschiderii spre învățare:

„Inteligența artificială schimbă fundamental modul în care muncim și care sunt cele mai căutate competențe. Pentru a avea succes, companiile trebuie sa fie agile și deschise către învățare, iar acest lucru poate fi făcut în trei moduri: adoptând o mentalitate care se bazează mai mult pe competențe și mai puțin pe talent, pregătindu-se pentru a colabora cu oameni care știu să lucreze cu inteligența artificială și investind în programe de Learning și recalificare.”

Soluții pentru angajați:

- 80% dintre cele mai căutate joburi nu existau în urmă cu 20 de ani. Ca atare „joburile de azi nu sunt neapărat și joburile de mâine”. Pentru a rămâne relevanți trebuie să fim deschiși la învățare.

Soluții pentru companii:

- 93% dintre angajați ar sta mai mult într-o companie dacă simt că se dezvoltă la nivel de competențe.

- Principalul mod prin care organizațiile pot să păstreze mai ușor angajații este să îmbunătățească competențele oamenilor.

- LinkedIn Learning oferă peste 300 cursuri pe teme de AI și Machine Learning

Criteriile de jurizare a Topului Angajatori Undelucram.ro au fost gândite pentru a reflecta elementele care fac o companie să fie cu adevărat relevantă pentru angajații din piața muncii. Din acest motiv, un aspect care intră în punctajul final al fiecărui angajator clasat în Top este cel al „Oportunităților de avansare”.

Acest criteriu are o pondere de 6% din nota finală a companiei.

Această capacitate a unei companii de a pune la dispoziție oamenilor oportunități de creștere (implicit de învățare) este considerată importantă de către angajații care prin recenziile lor le-au dat un vot de încredere companiilor din Top.

Interesul angajaților pentru oportunitățile de creștere demonstrează încă o dată ideea că ingredientul cheie al pieței muncii viitorului este învățarea.

3. Companiile ce pun accentul pe învățare - premiate în cadrul Learning Award.

Numărul mare de companii înscrise în cadrul Learning Award au validat relevanța inițiativei Undelucram.ro și LinkedIn de a premia organizațiile ce pun accentul pe învățare. În perioada preliminară Conferinței s-au înregistrat peste 30 de aplicații pentru acest Award. Datorită numărului mare de înregistrări reprezentații Undelucram.ro au decis să mărească numărul de premii acordate de la 1 la 3 premii.

Ne mândrim că cele trei premii din cadrul Learning Awards au fost decernate împreună cu Weronika Osko, Sales Manager, Talent and Learning, Central Eastern Europe la LinkedIn. Acest gest a avut rolul de a contribui la coerența demersului nostru și de a accentua faptul că deschiderea organizațiilor spre învățarea continuă trebuie recunoscută în piața muncii.

Iată clasamentul:

LOCUL 1:

KPMG România

LOCUL 2:

Accenture România

LOCUL 3:

Darwin

Concluzia ce s-a desprins din discursurile reprezentanților companiilor premiate este că deși nevoile de învățare sunt diferite de la o industrie la alta, trendul de Learning este cât se poate de real și este valabil pentru toate industriile din piață.

Învățarea continuă va fi un element central al pieței muncii următorilor ani.
Cu evoluția tehnologică și schimbările rapide, nevoia de învățare devine un pilon esențial în competitivitatea angajaților și a organizațiilor.
Astfel, „Learning" nu mai reprezintă doar un termen la modă, ci este un adevărat atu pentru succesul nostru în piața muncii a viitorului.

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe