Distribuie
Mai mult de jumatate dintre romani nu vor fi liberi de 1 si de 2 Mai
Dintre cei care nu vor lucra de 1 Mai, cei mai multi vor petrece Ziua Muncii acasa, cu familia. Aproape 31% inca nu stiu ce vor face in aceasta zi, iar 20% vor iesi la un gratar la iarba verde.
Zilele de 1 si 2 Mai nu vor fi libere pentru toata clasa muncitoare romaneasca, doar 44% dintre romani fiind liberi in ambele zile, iar aproape o treime dintre cei care muncesc vor lucra chiar si de 1 Mai.
Potrivit unui studiu realizat de compania MEDNET Marketing Research Center in acest an romanii din mediul urban se vor bucura de o minivacanta de 4 zile, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii. Totusi, mai putin de jumatate dintre persoanele intervievate care sunt angajate intr-o companie sau detin o afacere, au declarat ca vor fi libere, atat in ziua de 1 Mai, cat si pe 2 mai.
Pentru mai mult de jumatate dintre oraseni, petrecerea Zilei Muncii se face in localitatea de domiciliu, impreuna cu familia sau prietenii si la traditionala "iarba verde" (padure, parc, loc de gratar etc.).
Cu toate acestea, un procent de 7,6% dintre persoanele intervievate vor alege de 1 Mai destinatii turistice din tara, dintre care 4,4% vor opta pentru destinatii montane, 2,7% intentioneaza sa ajunga pe litoral si 0,5% intr-o statiune balneara. De asemenea, cu ocazia minivacantei de 1 Mai, 1,5% dintre respondenti vor pleca in strainatate, se mai arata in comunicatul remis pe adresa redactiei.
Bugetele de vacanta vor fi mai mici decat in 2013
Potrivit sondajului MEDNET, bugetele alocate pentru minivacanta de 1-2 Mai din acest an au fost usor reduse. Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind cu putin mai mic decat cel de anul trecut, cand a fost de 179,9 lei.
Aproximativ 46,9% dintre cei intervievati au spus ca sunt dispusi sa cheltuie pana in 200 de lei, pentru a petrece Ziua Muncii, un procent mai mare decat cel inregistrat in 2013, cand 43,9% cheltuiau sub acest prag. Aceasta evolutie a dus la reducerea procentului celor care au bugete mai generoase de peste 500 de lei. Daca anul trecut 23,2% dintre cei care au fost liberi anul trecut de 1 si 2 Mai au consumat sume peste pragul de 500 de lei, in timp ce anul acesta procentul s-a redus cu aproape 4%, pana la 19,7%. In ceea ce-i priveste pe cei care au bugete intre 200 si 500 de lei, anul trecut circa 32,9% dintre cei care au fost liberi de Ziua Muncii au cheltuit sume cuprinse in acest interval. Anul acesta, aproximativ 33,4% dintre cei care se vor bucura de minivacanta, vor aloca bugete cuprinse in acelasi interval.
Studiul a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, in perioada 4 - 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 - 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ± 3,81%.
Citește toate articolele despre
Fara categorieArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
1 comentariu
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
1 Mai muncitoresc
Fara categorie
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro