Distribuie
Sfatul mamei, foarte de important pentru tineri în alegerea locului de muncă
Deși treptat site-urile care ajută tinerii candidați la un loc de muncă încep să capete greutate atunci când vine vorba de documentarea pe care aceștia o fac înainte de a aplica pentru un post, sfatul pe care îl primesc de la mame rămâne de o importanță covârșitoare.
Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de EY România în parteneriat cu Hipo, 48% dintre cei intervievați spun că atunci când vine vorba de a aplica pentru un post la o companie anume, pun mare preț pe părerea mamei. Este un număr care se află doar la un procent distanță de cei care acordă o încredere mai mare părerilor actualilor angajați ai companiei la care ar dori să lucreze.
Deși statistic vorbind părerea mamei ocupă doi, diferența de un singur procent (aflat, probabil, în marja de eroare) arată în mod clar că, deși diferențele de mentalitate, cunoștințe și aspirații între o mamă și copilul ei există și sunt majore, familia continuă să rămână un factor de influență puternic în primii ani de carieră a tinerilor.
Dacă părerea bună a mamei este însoțită de perspectivele unui loc de muncă stabil, sunt șanse mari ca tinerii să aleagă o anume companie la care să se angajeze. 80 % dintre respondenți caută stabilitate la locul de muncă, potrivit studiului.
Articol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro