"Ne pare rau ca te-am angajat. Esti mult mai slab decat credeam"
Sapte din zece angajatori s-au inselat in momentul recrutarii unui nou salariat in 2012 si s-au trezit cu un om mai slab pregatit decat isi puteau imagina.
Cele mai multe firme care se pacalesc la angajare dau vina pe graba in care s-a desfasurat procesul de recrutare (43%), potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Career Builder.
Printre efectele unei angajari ratate se numara scaderea productivitatii (39%), pierderea de timp si bani cu reluarea procesului de recrutare (39%), dar si impactul negativ asupra clientilor (19%).
De ce se pacalesc firmele la recrutare
- Vor sa acopere rapid o pozitie vacanta - 43%
- Nu se pricep foarte bine oamenii de la HR - 22%
- Au concediat prea multi specialisti in recrutare - 10%
- Nu verifica recomandarile candidatilor - 9%
Ce inseamna o angajare gresita
- Angajatul nu livreaza calitatea ceruta de angajator - 67%
- Angajatul nu coopereaza bine cu colegii - 60%
- Angajatul are o atitudine negativa - 59%
- Clientii se plang de noul angajat - 44%
- Noul angajat nu respecta termenele-limita - 44%
Care sunt efectele unei angajari gresite
- Scaderea productivitatii - 39%
- Pierdere de timp si bani cu reluarea procesului de recrutare - 39%
- Impact negativ asupra clientilor - 19%
- Vanzari mai slabe - 11%
- Litigii juridice - 9%
Fara categorieArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Dan
Si dupa aia se mira ca se angajeaza programatori care nu stiu sa scrie 2 linii de cod? Pai poate din cauza ca nu ati cautat oameni care stiu sa programeze?
Ana2
Din pacate in Romania stam foarte slab la acest capitol; majoritatea reprezentantilor RH in momentul unui interviu incearca ca obrina o serie de raspunsuri la intrebari prestabilite, prin urmare pierd cel mai important aspect: cunoasterea persoanei pe care o au in fata;
suntem oameni si suntem diferiti, angajarea nu este o reteta, ea difera de la om la om.
Recomandarea mea este sa se investeasca in RH, ma refer la companiile mai mari, sa se renunte la lista de intrebari, mai multa concentratie pe comportamentul candidatului si pe experienta si punerea lui in situatie.
Gogu
Fara categorie