1 din 3 tineri nu acceptă joburi la care nu primesc beneficii extra salariale

22.07.2019
2 min
1 din 3 tineri nu acceptă joburi la care nu primesc beneficii extra salariale

Distribuie

Trăind într-o lume total diferită de cea a părinților lor, membrii așa numitei generații Y, sau milenialii, pun preț mai mult pe pachetele de beneficii oferite de angajatori decât pe salariul propriu zis. Este o tendință care, pe viitor, va pune presiune pe companii să gândească altfel decât în prezent sistemul de venituri pe care îl oferă.

Un studiu efectuat de compania de asigurări de sănătate Anthem pe 905 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani a relevat faptul că 35 % dintre ei au refuzat un post din cauza pachetelor slabe de asigurări de sănătate oferite, inclusiv cele pentru dizabilități.

Detaliul interesant al studiului este că în timp ce generația anterioară, generația X, a fost pur și simplu încântată de beneficiile bizare oferite până acum de angajatori (ședințe de masaj, abonamente la săli de sport, etc), tinerii care își caută astăzi de lucru sunt mult mai conștienți de viitorul lor.

„Banii sunt un motiv major de stres pentru mulți oameni indiferent de vârstă, iar asigurările de sănătate reprezintă o cale pentru ei să își diminueze temerile,” spune Mile Wozny, președintele Anthem.

„Este important pentru angajator să recunoască faptul că o asigurare de sănătate face parte din planificarea financiară a oricărui angajat.”

Ce beneficii își doresc angajații români - UPDATE Iulie 2019

Angajații din România își doresc mai multe beneficii. Conform unui studiu realizat de platforma Undelucram.ro, angajații români apreciază beneficiile de tip material precum al 13-lea salariu, dar și primele de sărbători. 

De asemenea, abonamentul de servicii medicale la clinici private este un beneficiu pe care majoritatea angajaților și-l doresc, în special tinerii. 

Pentru a fi competitivi pe piața muncii, angajatorii din România au început să ofere pachete de beneficii cât mai complexe. Astfel, angajatorii includ beneficii precum evenimente speciale și teambuilding-uri pentru a îi ajuta pe angajați să își cunoască colegii și să lucreze mai bine în echipă. 

O schimbare interesantă în ceea ce privește beneficiile oferite de angajatori este includerea de beneficii menite să îi ajute pe angajați să aibă un stil de viața mai sănătos. Angajatorii oferă fructe și sucuri naturale la birou și au și zone speciale de relaxare pentru a evita sindromul burnout al angajaților

În ceea ce privește generația Millennials, un alt beneficiu pe care aceștia și-l doresc, dar nu toți angajatorii sunt dispuși să îl ofere este programul flexibil. Această generația își dorește să mențină un echilibru între viața profesională și cea personală. 

Deși generația Millennials își dorește acest tip de program, ei sunt cei care lucrează cele mai multe ore. Spre deosebire de generațiile precedente, tinerii din generația Y lucrează până la 50 de ore pe săptămână și rămân conectați la job chiar și în weekend sau în concedii. 

Tinerii din generația Z schimbă viziunea despre beneficii

Tinerii din generația Z au început să intre pe piața muncii, ceea ce înseamnă noi schimbări pentru angajatori. Dacă Millennials puneau preț pe multe beneficii extra salariale și pe un program flexibil, angajații din generația Z își doresc un salariu mare și un job stabil. 

Deoarece au crescut în timpul crizei economice, tinerii din generația Z vor să aibă stabilitate în carieră. De asemenea, ei se gândesc deja la perioada de pensionare. De aceea, un beneficiu pe care și-l doresc este un fond de pensii privat. Peste 35% dintre tinerii de peste 20 de ani au început deja să strângă bani într-un fond privat de pensii. 

Concluzii

Beneficiile extra salariale sunt o metodă de a atrage mai mulți candidați, dar și de a menține motivați angajații. Pentru a fi competitivi pe piața muncii, angajatorii trebuie să pună mai mult accent pe beneficii și să le ofere angajaților opțiunea de a își alege singuri beneficiile pe care și le doresc. 

Fiecare generație își dorește un alt tip de pachet de beneficii. Dacă generația X a fost uimită de beneficii precum ședințe de masaj, generația Millennials își dorește program flexibil, iar tinerii din generația Z pun accent pe asigurări de sănătate și fonduri de pensii private. 

Citește toate articolele despre

Editorial

Articol scris de:

Undelucram.ro

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro