PARADISUL salariilor si angajarilor in 2014: aici angajatii iau bonusuri de loialitate de 18.000 lei

13.05.2014
1 min
PARADISUL salariilor si angajarilor in 2014: aici angajatii iau bonusuri de loialitate de 18.000 lei

Distribuie

Domeniul IT ramane un segment de elita in ceea ce priveste competitivitatea salariilor si a beneficiilor acordate angajatilor. De asemenea, valul de angajari pe acest segment depaseste toate asteptarile.

 

Pentru anul 2014, companiile din domeniul IT au bugetat o crestere medie a bugetelor salariale de 8,55% - o cifra semnificativ mai mare decat prognoza inflatiei, dar si decat media pietei pentru companiile din productie, se arata in studiul de salarizare AIMS SalaryMap IT.

 

Peste 90% din respondenti au declarat ca vor opera cresterile salariale tinand cont de nivelul de performanta al angajatilor, in timp ce 58% opereaza cresteri salariale tinand cont si de evolutia pietei de profil.

 

In afara salariilor competitive, firmele din domeniul Software ofera si diverse bonificatii financiare (cele mai frecvente sunt bonusurile de performanta si bonusurile de sarbatori).

 

Potrivit studiului,  companiile din domeniul dezvoltarii de Software au declarat ca intentioneaza sa creasca anul acesta numarul de angajati cu o cifra medie de 23% - iar anul viitor previziunile arata cresteri de peste 18%.

 

Prima de loialitate (care se ofera angajatiilor stabili, care au ramas in companie o anumita perioada de timp) este menita sa incurajeze retentia personalului cu experienta. Ea este oferita in 23% din companiile participante la studiu, dimensiunile sale pot varia semnificativ intre 2.700 si 18.000 lei - in functie de politica fiecarei companii, respective vechimea si functia persoanei recompensate.

 

Un element inedit pentru anul acesta il constituie cresterea semnificativa a firmelor care ofera angajatilor acces la servicii medicale suplimentare celor de medicina muncii.

 

De asemenea, prima de relocare (prima oferita la angajare celor care vin din alte orase, pentru a acoperi costul mutarii) este un beneficiu standard in peste 50% din companiile participante la studiu.

 

"Alaturi de Bucuresti, orase ca Timisoara, Cluj, Iasi sau Sibiu se consolideaza ca poli de dezvoltare tehnologica de prim rang ai economiei romanesti", se spune in raport. Studiul cuprinde rapoarte regionale din Cluj, Timisoara si Iasi.

 

La studiul AIMS din 2014 au furnizat informatii salariale 53 de companii avand ca obiect dezvoltarea Software din Vestul, Nordul si Estul Romaniei, numarand impreuna peste 7.000 de angajati.

Citește toate articolele despre

Fara categorie

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro