Peste jumătate dintre români muncesc în afara orelor de program

12.06.2017
0 min
Peste jumătate dintre români muncesc în afara orelor de program

Sursa foto

Munca în afara orelor de program este un lucru obișnuit pentru din ce în ce mai mulți angajați români, arată datele unui studiu efectuat de Institutl Național de Statistică (INS). Potrivit cifrelor publicate de INS, aproape 53% dintre noi lucrăm seara, noaptea sau în zilele de week-end.

Majoritatea celor au recunoscut că lucrează în afara orelor de program o fac sâmbăta (50%), iar 12% chiar și noaptea. 26% dintre români lucrează și în schimburi.

Aceste cifre arată că deși 90% dintre români chestionați în acest trimestru au program fix, de obicei un program stabilit de angajator, mulți dintre ei fie nu reușesc să iși termine sarcinile în timp util, fie preferă să lucreze în plus.

Munca atipică se referă la activităţi desfăşurate seara, noaptea, sâmbăta, duminica sau în schimburi,spune potrivit Capital.ro Diana Popa, expert INS.

Trebuie să precizăm că această întrebare este una cu un răspuns multiplu, deci o persoană poate să se încadreze în mai mult decât o singură categorie şi întrebarea se referă la ultimele patru săptămâni precedente interviului, astfel că nu este neapărat necesar ca persoanele să efectueze o muncă atipică în mod obişnuit.

Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă

Echilibru

Articol scris de:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV