Provocările și Tendințele Pieței Muncii în 2025 - Discuții cu CEO Undelucram.ro

În cadrul unei apariții recente la emisiunea HR Talks, realizată de wall-street.ro, Costin Tudor, CEO-ul Undelucram.ro, a împărtășit perspectivele sale despre cum va evolua piața muncii în 2025. Printre întrebările esențiale discutate se numără dacă vor mai exista angajări, dacă salariile vor crește în sectorul privat și cum va influența automatizarea și inteligența artificială recrutarea și dinamica locurilor de muncă.
Costin a subliniat că viitorul muncii va fi marcat de automatizare, inteligență artificială și noi modele de muncă. Aceste schimbări vor redefini relațiile dintre angajatori și angajați și vor necesita soluții inovative pentru a recruta talentele potrivite și a sprijini adaptarea angajaților la noile realități.
Un alt subiect important abordat a fost impactul noilor modificări fiscale. Costin a punctat că, în fața acestora, companiile trebuie să găsească soluții pentru a-și păstra angajații. Mai important decât taxarea în sine este lipsa de predictibilitate economică, ceea ce duce la o tendință de eficientizare rapidă. Astfel, companiile vor tăia cheltuielile din zonele care nu aduc rezultate imediate, mai ales pe termen scurt.
În ceea ce privește învățarea în companii, Costin a subliniat că, deși învățarea continuă este esențială pentru dezvoltarea angajaților, în fața presiunii de a obține rezultate rapide, companiile pun adesea mai mult accent pe eficientizare, lăsând procesul de învățare pe locul secund. Totuși, există și excepții, unele organizații investind în programe de dezvoltare continuă.
În ceea ce privește planurile pentru 2025, Undelucram.ro își propune consolidarea prezenței în România și extinderea în noi piețe din regiune, alături de investiții în procese de automatizare.
Descoperă mai multe în videoclipul de mai jos:
Piața muncii Despre meserii Găsește-ți job Workforce planning Employee experience Oportunități joburiDistribuie

Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Piața muncii