Regula de 5 ore a oamenilor de succes

13.07.2017
1 min
2.00
Regula de 5 ore a oamenilor de succes

Distribuie

Sursa foto

 

Indiferent de modalitatea prin care au ajuns oameni de succes, toți cei aflați in poziții la care toți ceilalți doar visează au câte un secret care se spune că i-a ajutat în cariera sau viață. Cel puțin așa gândește masa de oameni care mai mult speră decât reușește, mai mult visează decât realizează.

 

Din motive variate, oamenii de succes întrețin ideea că au ajuns unde se află folosind rețete comportamentale secrete, fiind disciplinați, gândind sau mâncând într-un anume fel care, pus în practică în mod corect, poate aduce succesul oricui îl caută.

 

Unul dintre aceste secrete, împărtășit ca și toate celelalte oricui este dispus să asculte, este așa numita regulă de 5 ore. Cinci ore pe săptămână pe care fiecare dintre noi ar trebui să le folosească pentru a învăța. Un proces care va duce mai departe la realizări, apoi la rezultate.

 

Potrivit experților care au făcut o cariera din a studia în detaliu viața oamenilor de succes, cele 5 ore dedicate învățării ar trebui să fie împărțite între citit, reflecție, și experimentare.

 

De exemplu, Warren Buffet petrece șase ore pe zi citind, iar Bill Gates dă gata 50 de cărți pe an. Dar oare cei doi sunt bogați pentru că citesc, sau tocmai fiindcă sunt bogați au timpul necesar să lectureze atât cât vor?

 

La fel se întâmplă și în cazul experimentarii. Oare cine muncește pentru a supraviețui are timp de experimente? Sau sunt ele rezervate exclusiv celor care își permit acest lux?

 

Ce mai rămâne? Reflecția, evident. Nu costă nici timp, nici bani să gândesti. O poți face de oriunde și, dacă o faci cum trebuie, gânditul poate avea efecte spectaculoase. Ce este important de reținut este că acest rezultate, dacă vor veni, vor veni în timp. Nu vei deveni om de succes mâine. Sau luna viitoare. Și nici măcar in următorii zece ani.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro