Riști mai mult să te îmbolnăvești lucrând de acasă decât de la birou

1 min
Riști mai mult să te îmbolnăvești lucrând de acasă decât de la birou

Distribuie

Sursa foto

Munca de acasă, devenită posibilă foarte rapid și într-un timp foarte scurt datorită salturilor uriașe ale tehnologiei, ascunde pericolul dezvoltării unor afecțiuni care în mod normal ar fi apărut mai târziu în viețile fiecăruia dintre noi, sau deloc.

Un studiu realizat de compania de servicii de sănătate Bupa, citat de WorldatWork, arată că cei care lucrează de acasă au chiar cu 10% mai multe șanse să dezvolte afecțiuni ale gâtului, probleme de coloană sau dureri articulare decât cei care lucrează într-un mediu organizat.

Și exact aceasta pare să fie problema, arată datele obținute: mediul organizat, sau mai exact lipsa lui din birourile improvizate în sufragerii, dormitoare sau chiar bucătării. Faptul că, de exemplu, 25 % lucrează de unde apucă în locuință, inclusiv de pe pat sau canapea, contribuie la creșterea riscului de a dezvolta un tip de durere sau alta la peste jumătate dintre cei intervievați.

Mai mult, lucrul de acasă este în general o activitate total dezorganizată. Având atât de multe lucruri care distrag atenția în jur, peste 47 % dintre cei intervievați ajung să lucreze până la ore mai târzii decât ar lucra în mod normal dacă s-ar afla la birou.

Pentru a-i ajuta pe cei aflați în această situație să elimine situațiile care le pot afecta sănătatea, specialiștii de la Bupa au și câteva sfaturi.

1. Lucrați dintr-o cameră iluminată corespunzător

2. Alegeți un scaun care să permită picioarelor să atingă podeaua atunci când stați în fața calculatorului.

3. Asigurați-vă că monitorul se află la o distanță de un braț de ochi

4. Nu tastați cu ambele mâini în timp ce țineți telefonul sprijinit între umăr și obraz. Folosiți căștile.

6. Luați o pauză la cel mult 30 de minute pentru a vă corecta postura

Citește toate articolele despre

Echilibru Planificare carieră

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro