România, în topul țărilor din care provin migranții UE

1 min
România, în topul țărilor din care provin migranții UE

Distribuie

Sursa foto

România se află în primele trei țări europene din care provin imigranții în Uniunea Europeană, potrivit unei analize efectuate de Pew Research Center (PRC), puțin în spatele Poloniei și înaintea Germaniei.

Potrivit datelor furnizate de PRC, din Polonia au plecat până în anul 2015 3.5 milioane de oameni, iar din România 3 milioane. Raportat la populația totală, procentul de emigranți care au părăsit Polonia este de aproape 10%, pe când în cazul țării noastre acesta este de aproape 15%.

Din Germania au plecat în ultimii ani 1.8 milioane de persoane, dar această țară compensează numărul de emigranți cu cel de imigranți, care este de 5.3 milioane și pune țara pe locul 1 în Europa ca destinație a migrației.

A doua țară preferată de migranții continentului este Regatul Unit, care a atras în total 2.9 milioane de persoane. Îi urmează Franța, țara de adopție pentru 2.3 milioane de europeni născuți în alte părți decât în Hexagon.

În cazul țării noastre, locul celor 3 milioane de oameni care au plecat a fost luat de doar 80.000 de europeni născuți în alte țări care au ales să trăiască și să muncească la noi. Cei mai mulți români au plecat în Italia (1 milion), Spania (660.000), Germania (590.000) și Ungaria (200.000). Doar 90.000 de români muncesc în Regatul Unit.

Din cei 80.000 de europeni care ne-au ales pe noi, 30.000 provin din Italia, 20.000 din Spania și 10.000 din Bulgaria.

Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă

Citește toate articolele despre

Piața muncii

Articol scris de:

Daniel Pătrașcu

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

1 comentariu

C0smin

20.06.2017

Aia cu doar 90 mii de romani in Anglia ... poate oficial inregistrati cu toate ca nu stiu vreo astfel de forma de inregistrare. De la firul ierbii apare diferita imaginea, aproape i-am ajuns pe polonezi. Parem a doua tara (sursa) de emigranti in UK, referindu-ne la tari EU. Altfel sunt clar pe primele locuri pakistanezii/indienii, care sunt de mult aici unii dintre ei sunt la a treia generatie deja.

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro