România, locul 4 in Europa la locuri de muncă generate de investiții străine
În ciuda unor mici derapaje, mediul de afaceri din România se prezintă în continuare foarte atractiv pentru investitorii străini, care în 2016 au generat suficiente locuri noi de muncă cât să propulseze țara noastră pe al patrulea loc în Europa la acest capitol.
Potrivit studiului EY European Atracttiveness Survey, dat publicității de compania Ernst&Young, investițiile străine în România au generat în anul 2016 17.545 de noi locuri de muncă, reprezentând o creștere de 32 % față de anul precedent. În total 132 de noi proiecte au fost demarate anul trecut de companiile străine.
România se află pe poziția a patra în urma unor economii europene foarte puternice. Pe primul loc în acest top se află Marea Britanie, cu peste 43.000 de noi locuri de muncă, urmată pe poziția a doua de Polonia, cu 22.000 de slujbe noi și Germania cu aproape 20.000 pe locul trei. Un calcul simplu arată însă că raportat procentual la populația activă, țara noastră ar putea ocupa chiar primul loc.
Ca număr de noi proiecte de investiții însă situația nu mai este la fel de bună, România ocupând poziția a douăsprezecea în clasament, puțin înainte a Cehiei si a Ungariei. Chiar si așa, creșterea numărului de proiecte noi este de aproape 35 % față de anul 2015.
Piața munciiArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Piața muncii