Salariul mediu net a fost în martie 2.342 RON

1 min
Salariul mediu net a fost în martie 2.342 RON

Distribuie

Sursa foto

Institutul National de Statistică a publicat săptămâna aceasta raportul lunar privitor la veniturile medii in Romania, un raport care arată că în luna martie a acestui an acestea au crescut la nivel național cu 106 rom, ajungând la 2.342 RON.

Suma menționată mai sus reprezintă media tuturor tipurilor de venit primite de angajații români, inclusiv bonurile de masă sau bonusurile de orice tip. Venitul mediu pentru martie nu este cu mult sub nivelul record de 2.354 atins in luna decembrie a anului trecut.

În funcție de industriile economiei românești, cele mai mari creșteri în luna martie s-au înregistrat în domeniul extracției de petrol, unde salariul mediu net a crescut cu 40,9 %, si în cel al industriei conexe, a produselor obținute din țiței, unde s-a înregistrat o creștere de 24.8%.

Cele mai mari salarii însă în luna martie au fost înregistrate în domeniul IT, unde s-au raportat venituri nete medii de 5.880 ron. La polul opus, cel mai puțin au câștigat românii care lucrează în domeniul hotelier, care au avut venituri medii nete de 1.369 ron.

În sectorul bugetar, creșterile au fost de 4.9% în învățământ, în sănătate de 1.2% si în administrația publică de 0.2 %.

Creșterea pentru luna martie este un eveniment sezonier, avertizează INS, si a fost generată în principal de acordarea primelor trimestriale, a primelor de Paște sau a plății sumelor din profitul net.

Citește toate articolele despre

Fara categorie

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro